Veelgestelde vragen.

Heb je een vraag? Kijk hieronder of je het antwoord kunt vinden. Als je het antwoord niet kunt vinden, stuur ons dan een berichtje.

Sales and Samples

Hoe en waar kan ik Solarix gevel zonnepanelen bekijken?

We ontvangen je graag bij ons op kantoor in Amsterdam (naast het Tropenmuseum) daar hebben we een veelheid aan samples, testen en grote panelen. Afspraken worden gemaakt op projectniveau met [email protected]

Geef voor de afspraak graag aan over welk project het gaat en welke gewenste kleuren en texturen u wilt zien.

Voor het bekijken van Solarix panelen leveren wij voor projecten ook samples. Deze kunnen verstuurd worden over de hele wereld. Vraag een sample aan via het sample aanvraag pagina op onze website of neem direct contact op met ons sales team via [email protected]. 

Wat is een Solarix sample?

Een Solarix sample functioneert als esthetische beoordeling van een gewenst Solarix gevel zonnepaneel design. Het is een glasplaat van 4 mm dik en met een afmeting van 200×300 mm. Het sample bevat dus geen tweede glasplaat, zonnecel en junctionbox zoals bij een Solarix gevel zonnepaneel wel het geval is. Een zwarte backsheet is gebruikt om het uiterlijk van een zonnecel na te bootsen. 

Wil je een sample in afwijkend formaat? Wij kunnen tegen betaling custom formaat samples leveren. De levertijd bedraagt momenteel 7 tot 9 weken. 

Hoe verloopt het salesproces? / Hoe ziet de klantreis er uit?

Stap 1)
Bij interesse komen we graag meteen met je in contact. Via een korte intake zullen we meer over ons product vertellen, de eerste details van het project bespreken en geven we een eerste inschatting voor de toepassingsmogelijkheid van een Solarix gevel voor het project.  

Stap 2)
Via onze vrijblijvende Solarcheck berekenen wij voor het project de potentiële energieopwekking van de gevels, geven we je inzicht in de investering en bijbehorende terugverdientijd. 

Stap 3) De klant geeft voorlopige GO om het project verder uit te werken.

Stap 4) 
Middels een getekende vooropdracht (onze Solarscan) kijken wij, al dan niet samen met het projectteam op detailniveau naar het project, onderzoeken wij optimalisatie mogelijkheden, voeren we een uitgebreide bezonningsstudie uit incl. schaduwval, en doen we een voorstel voor het montagesysteem en elektrisch schema.

Stap 5)
Een vergunningsaanvraag wordt gedaan voor het solar-gevelproject.

Stap 6)
Op basis van een uitgewerkt plan maakt Solarix een offerte voor de levering van de panelen al dan niet inclusief montage-systeem. 

Stap 7)
Solarix gevel zonnepanelen (inclusief montagesysteem) worden geleverd en de bouw van een bijzondere energieopwekkende gevel kan starten!

De zonnepanelen inclusief montagesysteem worden gemonteerd en geïnstalleerd door partners of derden. Desgewenst zijn we als Solarix betrokken als projectbegeleider. 

In welke landen is Solarix werkzaam?

Momenteel leveren wij onze producten voornamelijk in Nederland. Internationaal werken we aan projecten in België, Duitsland, Verenigde Emiraten en de VS. 

Heeft Solarix sales vertegenwoordigers in het buitenland?

Wij hebben geen sales vertegenwoordigers buiten Nederland. Alle verkopen worden afgehandeld door onze ervaren verkopers uit Amsterdam. 

Wat zijn de levertijden van Solarix gevel zonnepanelen?

De levertijd voor onze zonnepanelen is momenteel (sept 2022) 18 tot 22 weken. Neem contact op met ons sales team voor actuele informatie via [email protected].

Wat is de minimale bestelhoeveelheid voor mijn project?

Voor projecten binnen Nederland is onze minimale ordergrootte 100 m2.
Voor internationale projecten is onze minimale ordergrootte 500 m2.

Wat is de prijs van een Solarix gevel zonnepaneel?

Prijzen zijn afhankelijk van het type product, evenals de vorm, grootte en hoeveelheid van uw bestelling. 

Onze panelen worden per project geproduceerd met aandacht voor kwaliteit en esthetiek. Samen met de klant zoeken we voor elk project de beste oplossing en kunnen we dit ook vertalen in een prijsindicatie.

Neem contact op met ons sales team voor een actuele prijsindicatie. Mail naar [email protected] of bel 020-2440641

Wat is de terugverdientijd van een Solarix zonnegevel?

Terugverdientijden van een Solarix zonnegevel zijn al te behalen vanaf 5 jaar. Dit is uiteraard afhankelijk van het type project, type product, de oriëntatie, de energiekosten en overige wensen. Vraag een Solarcheck aan zodat we de business case van jouw project samen met je kunnen doorlopen. Mail naar [email protected] of bel 020-2440641

Wat is een SolarCheck?

Onze SolarCheck is een eerste vrijblijvende check op een gebouw. Op basis van satelliet data geven we een inschatting over hoeveel energie jouw gevel kan opwekken in een jaar. We analyseren de oriëntatie van het gebouw ten opzichte van de zon, wat de optimale oppervlaktes aan panelen op de gevel kunnen zijn, en hoeveel CO2-uitstoot bespaard wordt met de opwekking van deze duurzame energie! Daarnaast laten we op hoofdlijnen zien wat de investering zal zijn en wat het rendement is.

Video:

Architecten en ontwikkelaars

Hoe krijg ik een gedetailleerd inzicht in de toepassingsmogelijkheden van Solarix gevel zonnepanelen in mijn project?

Middels een intake komen we graag met je in gesprek om een eerste inschatting te geven over de toepassingsmogelijkheden van onze zonnepanelen voor jouw project. We kunnen vervolgens een vrijblijvende SolarCheck voor het project maken waarmee je inzicht krijgt in de potentiële energieopwekking van de gevels en geven we je een eerste budgetindicatie. 

De volgende stap is een SolarScan. Dit is een betaalde vooropdracht waarbij we gedetailleerd  uitzoeken hoe onze panelen geïntegreerd moeten worden in de gevel. Denk aan; detaillering, afmetingen, onderzoek naar optimalisatie mogelijkheden, uitgebreide bezonningsstudie incl. schaduwval, en voorstel montagesysteem en elektrisch schema. 

Neem contact op met ons sales team via [email protected] of bel 020-2440641 voor het inplannen van een intake. 

Bekijk onze korte video over de SolarScan

Hoeveel energie kan de gevel van mijn gebouw of ontwerp in potentie opwekken?

De opgewekte energie door een solargevel hangt af van verschillende variabelen zoals oriëntatie, tilt/hellingshoek, het vermogen van het gewenste zonnepaneel, locatie gebouw (schaduwval, land), opbouw van de gevel (diepte) en het geveloppervlakte geschikt voor onze zonnepanelen. Gemiddeld leveren onze zonnepanelen 110 kWh per jaar op in een gevelopstelling georiënteerd richting het zuiden. 

Middels een SolarCheck kunnen wij inzichtelijk maken hoeveel energie jouw gevel potentieel kan opwekken. Neem contact op met ons sales team via [email protected] of bel 020-2440641 voor het aanvragen van een SolarCheck. 

Kan een Solarix gevel worden toegepast in nieuwbouw en herontwikkeling/renovatie projecten?

Ja, een Solarix gevel kan zowel in nieuwbouw als in herontwikkeling/renovatie projecten worden toegepast. 

Voor beide soorten projecten kan een Solarix gevel voor zeer gunstige business modellen zorgen. Een Solarix zonnegevel vervangt namelijk het “normale” buitenblad van de gevel voor een gevel die energie opwekt. De gevel verdient zichzelf daardoor terug! Dit is niet alleen voordelig bij nieuwbouw, maar juist ook bij renovatie. Als je al bezig bent met een gevelrenovatie, dan is de stap makkelijk gemaakt naar een energieopwekkende gevel versus een bakstenen muur die niks opwekt. We lopen de business case voor jullie project graag samen door.

Wat voor typen gevels zijn geschikt voor Solarix gevel zonnepanelen?

Solarix gevel zonnepanelen zijn vrijwel in alle gevels te integreren. In de meeste toepassingen kan dat met het Solarix montagesysteem. Dit is een geventileerde geveloplossing.

Hebben jullie herhaalbare gevelpatronen die ik kan gebruiken voor Sketch Up, Rhino, Autocad, Revit of andere programma’s?

Ja, digitale texturen van de Solarix collectie zijn beschikbaar op aanvraag. 

Ik wil Solarix panelen graag presenteren aan mijn collega’s en/of klanten. Hebben jullie tools die me daarmee kunnen helpen?

Ja, we hebben een aantal tools om je verder te helpen bij het presenteren van onze zonnegevelpanelen:

Bieden jullie een lunchlezing aan?

Wij verzorgen altijd graag lunchlezingen op locatie over de mogelijkheden toepassingen van Solarix zonnegevel panelen. Neem contact op met ons sales team bij interesse via [email protected] of 020-2440641

Video:

Wat is het verdienmodel van een Solarix gevel?

Afmetingen: Standaard en maatwerk

In welke afmetingen zijn Solarix zonnepanelen beschikbaar?

Onze standaard maten zijn: 

 • 600 x 1200 mm
 • 600 x 1800 mm 
 • 900 x 900 mm 
 • 900 x 1800 mm

Naast onze standaard maten kunnen we custom maten aanleveren tegen meerkosten. De mimimale maat is 347 x 1032 mm en maximum 1305 x 1993 mm (grotere maten alleen op verzoek mogelijk)

Hoe verloopt een maatwerk traject?

Solarix maatwerk zonnepanelen zijn te leveren in diverse maten. De efficiënte van het paneel is afhankelijk van de afmetingen van het paneel t.o.v. de daadwerkelijke celverdeling. Solarix kan adviseren over de efficiënte maatvoering binnen een project.

Kleuren en designs

Kan ik een verzoek doen voor een custom design?

We hebben standaard designs vanuit onze collectie (dot, line, mono en effect). Die zijn in verschillende uitvoering beschikbaar (zie document standaard collectie).

Voor projecten vanaf 500 m² is het mogelijk om samen met ons productdesign team een custom design te ontwerpen, dat afwijkt van onze standaard collectie. Dit is een betaald traject, waarbij er verschillende stappen moeten worden doorlopen om tot een custom design te komen. 

Hoe verloopt een design traject?
 1. Bespreken wensen van de klant samen met designteam Solarix m.b.t. kleur en ontwerp
 2. Design voorstellen
 3. Bestelling samples
 4. Meeting opbrengsten
 5. Eventuele laatste optimalisaties

Energieprestaties en regelgeving

Hoeveel wekt een Solarix panel/gevel op?

De vermogens van Solarix gevel zonnepanelen liggen tussen 110 en 180 WP per m², variërend per kleur. Bijvoorbeeld; groene tinten gaan richting 110 WP per m² en zwart 180 WP per m². 

Zie de collectie pagina op onze website voor een overzicht van kleuren en bijbehorende vermogens.

Aan welke energie eisen kan een energie opwekkende gevel bijdragen?

BENG, Label C, BREEAM, ESG’s

Kan ik informatie van Solarix ontvangen voor de BENG aanvraag?

Voor de BENG aanvraag is het vermogen per m² (Wp/m²) en het totaal geïnstalleerd vermogen (kWp) van belang. Dit is afhankelijk van het type paneel, de kleur en de hoeveelheid m². Als dit bekend is kunnen wij deze gegevens in concept aanleveren. In de BENG-berekening kan dat vervolgens forfaitair worden ingevoerd.  

Video:

Technische informatie, certificatie en garantie

Wat is het gewicht van een Solarix gevel zonnepaneel?

22,5 kg per m2

Wat zijn de afmetingen van het montagesysteem?

Je moet voor het montagesysteem uitgaan van 67-70 mm vanuit de gevel.

Solarix gevel ophanging 

Zijn Solarix gevel zonnepanelen brandveilig?

Solarix gevel zonnepanelen hebben brandveiligheid level B volgens EN ISO 11925-2 en EN 13823

Wat voor type omvormer heb ik nodig voor Solarix gevel zonnepanelen?

Dit is afhankelijk van het project, de verschillende type panelen en andere wensen. Solarix kan een voorstel doen voor een elektrisch schema dat vervolgens samen met de E-installateur verder wordt uitgewerkt.

Waar kan ik productinformatie, handleidingen en technische data sheets downloaden?

Vraag hier onze catalogus aan.
Voor het ontvangen van handleidingen en technische datasheets dient een aanvraag te worden gedaan. Neem contact op met ons sales team via [email protected] of bel 020-2440641

Wat is de garantie van Solarix producten?

Kwaliteit

 • 10 jaar garantie op kleur behoud
 • 20 jaar garantie voor materialen en verwerking
 • 25 jaar garantie voor extra lineaire power-output

Lineaire power degradatie garantie

Eerste jaar <2%
<0,55%/jaar over jaar 2-25
85% vermogens garantie na 25 jaar 

Video:

Onderhoud

Wat voor onderhoud heeft een Solarix gevel?

De reiniging van Solarix gevel zonnepanelen kan worden meegenomen met de reguliere glazenbewassing.  De coating van Solarix gevel zonnepanelen zijn daarnaast ontworpen om zelfreinigend te zijn zodat stof en vuil met 2 á 3 regenbuien verwijderd is. De E-installatie zal regelmatig gemonitord moeten worden op eventuele afwijkingen. 

Kan ik een onderhoudscontract afsluiten bij integratie van Solarix gevel zonnepanelen in mijn project?

Ja. Een voorstel voor dergelijk contract kan worden opgesteld voor/tijdens/na oplevering van het project. Hierin kunnen afspraken gemaakt worden voor actieve storingsbewaking en een onderhoudsplan. Afhankelijk van het project zal dit door Solarix of de E-installateur worden uitgevoerd.

Video:

Distributeurs en Leveranciers

Ik ben reseller van esthetische bouwmaterialen. Kan ik Solarix producten in Nederland, Europa of buiten Europa vertegenwoordigen / doorverkopen?

Dit is afhankelijk van je assortiment, bedrijfsgrootte, netwerk en locatie. We gaan momenteel alleen samenwerking aan binnen Europa. Neem contact op met onze salesafdeling met een kort profiel van je bedrijf als je binnen Nederland of de EU opereert. 

Opereer je buiten Europa? Onze minimale ordergrootte voor projecten in het buitenland is 500 m².  

Ik ben een E-installateur. Kan ik Solarix producten in Nederland, Europa of buiten Europa vertegenwoordigen / doorverkopen?

Dit is afhankelijk van je bedrijfsgrootte, netwerk en locatie. We gaan momenteel alleen samenwerking aan binnen Europa. Neem contact op met onze salesafdeling met een kort profiel van je bedrijf als je binnen Nederland of de EU opereert. 

Opereer je buiten Europa? Onze minimale ordergrootte voor projecten in het buitenland is 500 m².  

Subsidies

Kan ik subsidie krijgen voor de aanschaf van een Solarix gevel?

Bedrijven kunnen gebruik maken van verschillende subsidieregelingen:

 • Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) is een subsidie voor grootschalige energie-opwekprojecten. 

Lees meer over DSE++

 • Energie Investeringsaftrek (EIA) is een fiscale regeling waarmee je een aftrekpost kan creëren op je investeringen in energievriendelijke bedrijfsmiddelen, gebouwen of productieprocessen. 

Lees meer over EIA

 • Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) is een subsidie voor kleinschalige zonnepanelen projecten voor zakelijke gebruikers.

Lees meer over ISDE

Vereniging van Eigenaars (VVE) kunnen gebruikmaken van de volgende regeling: 

 • Subsidie Energiebesparing eigen huis (SEEH) is een subsidie om verduurzamingsprojecten te realiseren. 

Lees meer over SEEH

 • VvE Energiebesparingslening is bedoeld om VVE een lening te verstrekken tegen aantrekkelijke voorwaarden zodat ze energiebesparende investeringen kunnen doen.

Lees meer over VvE Energiebespaaringslening

Eigenaren van maatschappelijk vastgoed kunnen gebruikmaken van de volgende regeling:

 • Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) is bedoeld eigenaren van maatschappelijk vastgoed tegemoet te komen in de kosten van verduurzamen. 

Leer meer over DUMAVA

De Nederlandse overheid stimuleert investeringen in duurzaamheidsprojecten met verschillende financiële mogelijkheden. Houd regelmatig de website van de RVO in de gaten voor de meest actuele regelingen. www.rvo.nl/subsidies-financiering

Duurzaamheid

Hoe duurzaam is een energie opwekkende gevel?

1 m² Solarix zonnegevel voorkomt 3000 kg CO2 in de levensduur!

Dat is vergelijkbaar met:

 • 50x van Amsterdam naar Londen met het vliegtuig
 • 600x met de trein van Amsterdam naar Parijs
 • 50 jaar samen met je collega’s zoomen
 • De CO2 opname van maar liefst 105 groeiende bomen!

Behoorlijk duurzaam dus!

Zijn Solarix panelen circulair?

Bij Solarix is circulariteit een belangrijk aandachtspunt. 

Onze panelen hebben esthetische levensduur van > 50 jaar, maar de zonnepanelen markt is op dit moment nog niet zover dat zonnecellen efficiënt gescheiden kunnen worden van glas. Dit is een ‘uitdaging’ van de totale zonnepanelen industrie en er zijn wel allerlei ontwikkelingen op het gebied van hergebruiken of upgraden van zonnepanelen, die wij op de voet volgen. 

In ons montagesysteem gebruiken we wel voor 90% hergebruikt aluminium. 

Video:

Vacatures

Kan ik werken bij Solarix?

Ja, zeker!

We zijn altijd op zoek naar mensen die willen bijdragen aan een duurzame wereld met een goede dosis energie, ondernemerschap en professionaliteit

Kom erbij als jij : 

 • Energie uitstraalt, niet alleen in kilowattuur maar ook in enthousiasme!
 • Een drive hebt om de wereld om ons heen wat duurzamer te maken
 • Houd van een drukke en zeer leerzame Scale-up omgeving waarin snel schakelen key is, er hard gewerkt wordt, maar waar wel ruimte is voor een potje pingpong

Bekijk onze openstaande vacatures hier

Kon je het antwoord niet vinden? Stuur ons dan een berichtje. We helpen je graag verder! 

Hoeveel energie wekt jouw project op?

In de onze vrijblijvende Solarix SolarCheck berekenen we op basis van satelliet data en 3d project tekeningen hoeveel energie jouw gevel kan opwekken.

Bekijk de collecties in gebruik

Ontdek onze collecties