Nieuws.

Groene missie, groene vingers

Het is lente! Beginnen jouw vingers ook al te jeuken? Onze wel! Op 24 maart was de kick-off van de Tropentuin in de Museumtuin bij het Tropeninstituut waar we nu onze eigen groenten verbouwen en gebruik maken van de gezamenlijke kruidentuin. Studio Solarix heeft dus niet alleen een groene missie, maar ook groene vingers!

Op initiatief van De Gezonde Stad bevindt zich achter het Tropenmuseum sinds 2018 een buurtmoestuin, met een zelfpluk-kruidentuin, kas, wormenhotel en twintig moestuinbakken. De Tropentuin ligt mooi gelegen tussen KIT en het Oosterpark en is onderdeel van de Museumtuin, ontworpen door DS Landschapsarchitecten.

Bij de Tropentuin worden verschillende meewerksessies en leuke activiteiten georganiseerd, zo vond op 24 maart vond de opening van het moestuinseizoen plaats. In samenwerking met Nancy Wiltink van Moestuin School Amsterdam was er een startpakket beschikbaar voor een eigen Tropenbak, gaf Rowin van Compostier uitleg over het wormenhotel en wordt de kruidenpluktuin mede mogelijk gemaakt door Abbing Buitenhof. Een mooie samenwerking tussen lokale bewoners, bedrijven en duurzame initiatieven waar Studio Solarix graag onderdeel van uitmaakt.

Het plantseizoen is gestart, wij hebben onze eigen tropenbak en kijken uit naar de Solarix lunches deze zomer met onze eigen groenten. Op naar een mooie groene toekomst!

Meer weten over de Tropentuin en meedoen? Ga naar de website van De Gezonde Stad voor meer informatie: https://degezondestad.org/projecten/22/de-tropentuin

Solarcheck.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Studio Solarix gevelpanelen
in jouw nieuwbouw of bestaande bouw project?
Doormiddel van onze vrijblijvende Solarcheck geven wij inzicht in
de mogelijkheden en verwachte energieopbrengst.

Bekijk de collecties in gebruik

Ontdek onze collectie