Nieuws.

Pharos in Hoofddorp met 450 m² Solar Design gevel

Het duurzame bedrijfsverzamelgebouw Pharos naast station Hoofddorp CS is onlangs opgeleverd. Met zijn energie leverende, slimme én mooie gevel van Studio Solarix laat Pharos zien dat dé gevel van de toekomst nu gerealiseerd is! Wij danken opdrachtgever Cairn en aannemer Coare en al onze partners die dit mogelijk gemaakt hebben. Vanwege Covid-19 zal de feestelijke opening pas plaatsvinden in januari 2021.

Wat is Pharos?

Pharos is een kantoorgebouw uit 2003. Het doel is om het gebouw om te toveren tot de gezondste werkcommunity van Europa waarin circulariteit en energielevering centraal staan. Het wordt het toonbeeld van de circulaire economie. Studio Solarix is hierin zowel als adviseur als ontwerper betrokken bij de herontwikkeling.

Waaruit bestaat de zonnegevel?

De zonnegevel bevat 360  solar design van Studio Solarix en 90  Alpolic wat samen 450  gevelpaneel maakt.

Hoe ver zijn we?

Inmiddels zijn de panelen geïnstalleerd en te zien op de gevel! Er wordt nu nog gewerkt aan het installeren van de Led verlichting en de sensoren. Die zorgen ervoor dat ook s avonds de gevel een opvallende vertoning is. Doormiddel van de sensoren en de Led reageert de gevel op de omgeving en de gebruikers van het gebouw.  Binnenkort zullen we hier meer van vertonen op onze website! 

 

Solarcheck.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Studio Solarix gevelpanelen
in jouw nieuwbouw of bestaande bouw project?
Doormiddel van onze vrijblijvende Solarcheck geven wij inzicht in
de mogelijkheden en verwachte energieopbrengst.

Bekijk de collecties in gebruik

Ontdek onze collectie