Nieuws.

Pharos met zonnepanelen-gevel wint SHARE award

Oct 11, 2021

Het bedrijfsverzamelgebouw Pharos in Hoofddorp heeft begin oktober de gemeentelijke duurzaamheidsprijs SHARE Award 2021 gewonnen. Studio Solarix is trots dat zij een bijdrage hebben mogen leveren aan het Pharos-collectief met de realisatie van een unieke design zonnepanelen-gevel.

Wethouder Marja Ruigrok reikte 6 oktober de tiende SHARE Award uit tijdens SHARE Meets Food op landgoed De Olmenhorst. Volgens Gemeente Haarlemmermeer is het gebouw “een geweldig visitekaartje”, aldus het juryrapport.

“Pharos volhardt in het vormgeven van hun visie, toont lef en is een voorbeeld voor anderen. Ook in deze tijd met de gevolgen van een pandemie blijft Pharos geloven in waar het voor staat. In Pharos komen alle facetten van duurzame innovatie samen om van deze bedrijven- en vergaderlocatie de ‘gezondste werkcommunity van Europa’ te maken” (HCnieuws.nl).

De SHARE Award erkent de duurzame en innovatieve insteek van Pharos Hoofddorp dat gerealiseerd is met een collectief van meer dan 20 innovaties. Cairn Real Estate renoveerde en herontwikkelde het bestaande bouw in samenwerking met Architectenbureau Cube architecten en interieurarchitect Sheryl Leysner.

Studio Solarix fungeerde in het Pharos-collectief zowel als adviseur als de ontwerper van de zonnepanelen-gevel. In samenwerking met partners Sorba, Kuijpers, Techdynamics en Kameleon Solar realiseerde we namelijk 247m2 zonnepanelen gevels op Pharos. Deze design zonnepanelen-gevel zorgt voor een compensatie van 9.450 kg CO2 per jaar.

Lees meer over deze slimme zonnepanelen gevel >>>

Solarcheck.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Studio Solarix gevelpanelen
in jouw nieuwbouw of bestaande bouw project?
Doormiddel van onze vrijblijvende Solarcheck geven wij inzicht in
de mogelijkheden en verwachte energieopbrengst.

Bekijk de collecties in gebruik

Ontdek onze collectie