De Drentse Zonneroute A37.

Solar Design als zonneroute langs de A37? Wij hebben in Emmen met een proefopstelling van onze Dot zonnepanelen laten zien hoe het kan worden!

Er zijn vele mogelijkheden met zonnepanelen, maar Solarix weet natuurlijk als geen ander hoe je een mooi design én energieopbrengsten kan combineren. Wij mochten dan ook een proefopstelling bouwen op de parkeerplaats naast het gemeentehuis in Emmen zodat omwonenden en andere geïnteresseerden een keer een kijkje konden nemen bij hoe de  ‘zonneroute’ zou kunnen worden.

Dé zonneroute
Volgens Okke van Brandwijk van Rijkswaterstaat De Drentse Zonneroute A37, is het de bedoeling dat langs de bermen, op- en afritten en verschillende knooppunten zonnepanelen gelegd worden. De zogeheten zonneroute met 300 hectare zonnepanelen zou de stroom netwerkproblemen van Zuidoost-Drenthe oplossen: 200 megawatt stroom voor zo’n 50.000 huishoudens (RTV Drenthe). Daardoor zal de zonneroute ook een belangrijke bijdrage aan de klimaatdoelstellingen van Nederland kunnen leveren. Uiteraard zouden we hier graag aan bijdragen!

Hoeveel energie wekt jouw project op?

In de onze vrijblijvende Solarix SolarCheck berekenen we op basis van satellietdata en 3d project tekeningen hoeveel energie jouw gevel kan opwekken.

Solarix Solar Design Panels slimme stad

Ontdek onze collecties

Hotel Learders network 2022

Voor de meest recente ontwikkelingen

Heb je een vraag? Bekijk onze veelgestelde vragen pagina