Blogs.

Design meets technique  

Is de stad van de toekomst een zwarte glazen stad? Zonnepanelen zijn een prachtig duurzaam initiatief, maar eentje die over het algemeen het aangezicht niet veel fraaier maakt. De zwarte zonnepanelen wekken dan wel energie op, ze hebben geen esthetische waarde. Studio Solarix brengt daarin verandering met design zonnepanelen die naast optimale energie-generatie er ook nog eens mooi uitzien; design meets technique.

Nieuwe kleur techniek

Studio Solarix zoekt altijd naar nieuwe mogelijkheden op het gebied van design en het opwekken van energie. De laatste maanden stonden daarom in het teken van het ontwerpen van nieuwe prints voor op de zonnepanelen. Hiervoor gingen we de samenwerking aan met ontwerpers, zoals designer Eefiene Bolhuis. Samen onderzoeken en ontwerpen we patronen en materiaal technieken voor de solar design gevel.

Waarborgen energieopwekking

De Solar Design zonnepanelen van Studio Solarix hebben prints die er van zowel veraf als dichtbij mooi zijn, maar desondanks optimaal energie opwekken. Door goed onderzoek op o.a. het gebied van kleurbeleving, stip grote en ruimte tussen de stippen zorgen we ervoor dat de ontworpen prints er goed uit blijven zien en de zonnepanelen tegelijkertijd geoptimaliseerd worden voor het opwekken van energie. We zijn dus altijd op zoek naar de best mogelijke combinatie tussen prachtige esthetische designs voor onze zonnepanelen en de hoeveelheid energieopwekking.

Nieuwe collectie

De verschillende ontwerpen van de zonnepanelen delen we op in categorieën, waardoor we meerdere collecties kunnen maken. De eerste collectie gaan we binnenkort lanceren. Nooit meer saaie zwarte zonnepanelen, maar een gevel die er mooi uitziet én energie oplevert! 

Wil je nu al aan de slag met onze nieuwe collectie? Neem dan contact met ons op!