Nieuws.

Solarix wint Emaar Innovation Challenge

mei 24, 2022

Hoge wolkenkrabbers, veel zon en een bereidheid om grote slagen in verduurzaming van de bouw te maken. Dubai is een stad met veel potentie voor geïntegreerde zonne-energie oplossingen. We zijn dan ook enorm trots dat we met onze esthetische zonnegevels de Emaar Innovation Challenge hebben gewonnen!

Curve van de oost en west opstelling versus zuid opstelling van zonne-energie

Van de 209 aanmeldingen voor de challenge werd Solarix als één van de 14 partijen geselecteerd voor de ‘demo days’ in Dubai. Een week een mooi programma georganiseerd door EMAAR i.s.m. Wouter Trufino Global Proptech met de nieuwste innovaties en de mogelijkheid om elkaar en Dubai beter te leren kennen.

Bekijk hier een korte video over de Emaar Innovation Challenge

Wat is de Emaar Innovation Challenge? 

Emaar is een van de grootste projectontwikkelaars van Dubai onder ander bekend van het hoogste gebouw ter wereld en Stocklisted aan de Dow Jones. Emaar schreef de Innovation Challenge uit. In de Sustainability challenge werd er gevraagd hoe we gebouwen op een duurzame manier kunnen gaan gebruiken in de richting van de Sustainable Development Goals (SDGs) én welke ook daadwerkelijk te verwezenlijken zijn. Denk hierbij aan dagelijks energieverbruik voor de nutsvoorzieningen van het pand, productie en vervoer van bouwmaterialen en een systeem voor afvalbeheer tijdens en na de bouw. 

  Energieproductie profiel met verbeterde match tussen prijsprofiel en zonne-energie opwekking met een oost-west opstelling

  Solarix pitchte voor deze Sustainability challenge en werd samen met Pininfarina, E.ON, WakeCap, OTTAN, Sablona, Vepa – Vertical Parking, Solcold, Zypho, Terrax, Vybe Construction, Recyclex, Basilisk Self-healing Concrete en Desert Board geselecteerd voor een internationaal avontuur naar Dubai. Een prachtige week vol inspiratie en nieuwe kansen onder begeleiding van Wouter Truffino van Global Proptech.

  Solarix wint Emaar Innovation Challenge

  Een zonnige afsluiter

  We konden de week niet beter afsluiten dan met trots de prijs van de Emaar Innovation Challenge voor het Sustainability onderdeel in ontvangst te nemen. We zien als Solarix enorme potentie in alle hoogbouw, waar met onze esthetische zonnegevels veel energie kan worden opgewerkt. De mogelijke opbrengst met de grote hoeveelheid zondagen in Dubai is natuurlijk enorm.

  Meer weten over de mogelijkheden van onze esthetische zonnegevels voor projectontwikkeling? Neem contact op met ons sales team: [email protected]

  Solarix wint Emaar Innovation Challenge
  Solarix wint Emaar innovation Challenge
  Solarix wint Emaar Innovation Challenge
  Solarix wint Emaar innovation Challenge
  Solarcheck.

  Benieuwd naar de mogelijkheden van Studio Solarix gevelpanelen
  in jouw nieuwbouw of bestaande bouw project?
  Doormiddel van onze vrijblijvende Solarcheck geven wij inzicht in
  de mogelijkheden en verwachte energieopbrengst.

  Bekijk de collecties in gebruik

  Ontdek onze collectie