a
a
Staalweg | Solarix

De Staal – Delft.

De historische binnenstad van Delft staat bekend om het leven op en aan de grachten. De boten, terrassen, bruggen en grachtenpanden. Dit karakteristieke gevoel komt terug in de De Staal. Deze iconische woontoren vormt het middelpunt van een bijzondere wijk die aan de oostkant van Delft wordt gebouwd door vastgoedontwikkelaar NovaForm.

3 delen met elk een eigen karakter
Gelegen langs de A13 zal De Staal als nieuwe entree voor Delft zichtbaar zijn. De markante woon-werktoren met appartementen en bedrijfsruimtes is ontworpen door du Croq & van Zutphen architecten. De woontoren is opgedeeld in 3 delen hiervoor is een samenwerking aangegaan met drie andere architectenbureaus. Onder supervisie van duCroq & van Zutphen ontwerpen Architectuurstudio AAAN, Studio RAP en CUBE architecten elk een deel van de woontoren.

Cube Architecten heeft het architectonisch ontwerp gemaakt voor het middelste deel van De Staal. In dit blok wordt design gecombineerd met de integratie van zonnepanelen van Solarix, waardoor de gevels van dit blok energie gaan opwekken voor de bewoners in de toren. In het gevelontwerp, geïnspireerd op een Delfts blauwe vaas, worden in de geknikte gevelpanelen Solar Design panelen geïntegreerd.
Cube Architecten creëert een dynamisch en verfijnt beeld door te spelen met lichte hellingshoeken, horizontaliteit en verticaliteit, waardoor een mooi vlechtwerk van gevelpanelen ontstaat. Deze opzet zorgt niet alleen voor een eigen identiteit en een wisselende beleving van de gevel op verschillende schaalniveaus en momenten van de dag, maar creëert in combinatie met de kleurstelling ook samenhang met de overige delen van de woontoren. 

Solar design voor De Staal in standaard maten.
In samenwerking met Solarix is het ontwerp uitgewerkt in standaard maatvoering met een blauw design uit de lijn collectie in verwijzing naar het Delftse kleurenpalet. De handgetekende lijnen in blauw witte kleurcombinaties zijn daarin een directe verwijzing naar de ambachtslieden die de prachtigste tekeningen maakten op het Delftse aardewerk.

Staalweg | Solarix

Type project: Nieuwbouw
Status:  In ontwikkeling
Klant: NovaForm
M2 Solarix panelen: 570 m²
Geschatte jaarlijks opgewekte energie: 34.300 kWh per jaar
Vergelijking energieverbruik huishoudens: 11,5 gem. huishoudens
Geschatte jaarlijkse CO2-reductie: 14.783 kg CO2
Is gelijk aan hoeveel bomen: 739 bomen

Staalweg | Solarix

Hoeveel energie wekt jouw project op?

In de onze vrijblijvende Solarix SolarCheck berekenen we op basis van satellietdata en 3d project tekeningen hoeveel energie jouw gevel kan opwekken.

Solarix Solar Design Panels slimme stad

Ontdek onze collecties

Hotel Learders network 2022

Voor de meest recente ontwikkelingen

Heb je een vraag? Bekijk onze veelgestelde vragen pagina