Hoe werkt het
Vraag een SolarCheck aan

Het eerste vrijblijvende advies op een project met een inschatting hoeveel energie jouw gevel kan opwekken in een jaar.

Collecties
Bekijk alle kleuren en collecties

Een snoepwinkel van kleuren en mogelijkheden voor de gevel.

Waarmee kunnen we u helpen?

Onderstaand vind je antwoorden op veelgestelde vragen over diverse onderwerpen met betrekking tot onze producten, montage van onze panelen en onderhoud. We hebben de onderwerpen overzichtelijk op een rij gezet in een aantal hoofdrubrieken. Mocht je nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op.

Afmetingen: Standaard en maatwerk

Solarix maatwerk zonnepanelen zijn te leveren in diverse maten. De efficiëntie van het paneel is afhankelijk van de afmetingen van het paneel ten opzichte van de daadwerkelijke celverdeling. Solarix kan adviseren over efficiëntere maatvoering en eventuele optimalisaties in paneel formaten in de gevel voor jouw project. Lees hier meer over onze standaard en maatwerk afmetingen.

Onze standaard maten zijn:

590 x 1190 mm

590 x 1790 mm

890 x 890 mm

890 x 1790 mm


Naast onze standaard maten kunnen we maatwerk aanleveren tegen meerkosten. Minimale maatvoering is 150 x 250 mm en maximum 4200 x 2300 mm. Wij raden echter aan om de maatvoering onder 2 m2 te houden vanwege gewicht, eventuele extra toeslag en hogere transport- en installatiekosten bij grotere formaten.

Architecten en ontwikkelaars

We geven met veel plezier een lunchlezing op locatie voor jouw team. We zullen uitgebreid inzicht geven in de mogelijkheden en toepassingen van Solarix zonnegevels. Interesse? Neem contact op met ons team of bel ons even op 020-2440641.

Ja, digitale texturen van de Solarix collectie zijn aan te vragen via onze contactpagina.

Middels een intake komen we graag met je in gesprek om een eerste inschatting te geven over de toepassingsmogelijkheden van onze zonne-gevelpanelen voor jouw project. Dit kan in onze showroom in Weesp, bij jou op kantoor of op locatie, of we plannen een online afspraak in. We zullen samen jouw project bekijken en de details van onze gevelsystemen doornemen. Vervolgens kunnen we eventueel een vrijblijvende Solarcheck voor het project maken waarmee je inzicht krijgt in de potentiële energieopwekking van de gevels en de businesscase.

De volgende stap is een SolarScan. Dit is een betaalde vooropdracht waarbij we gedetailleerd uitzoeken hoe onze panelen geïntegreerd moeten worden in de gevel. Denk aan; detaillering, afmetingen, onderzoek naar optimalisatie mogelijkheden, uitgebreide bezonningsstudie incl. schaduwval, en voorstel montagesysteem. Neem contact op met onze accountmanagers of bel 020-2440641 voor het inplannen van een intake.

De opgewekte energie door een zonnegevel hangt af van verschillende variabelen zoals oriëntatie, tilt/hellingshoek, het vermogen van het gewenste zonnepaneel, locatie gebouw (schaduwval, land), opbouw van de gevel (diepte) en het geveloppervlakte geschikt voor onze zonne-gevelpanelen. Gemiddeld leveren onze gekleurde zonnepanelen 115 kWh per jaar op in een gevelopstelling georiënteerd richting het zuiden.

Middels een SolarCheck kunnen wij inzichtelijk maken hoeveel energie jouw gevel potentieel kan opwekken. Neem contact op met ons team of bel ons even op 020-2440641.

Ja, we hebben een aantal tools om je verder te helpen bij het presenteren van onze zonne-gevelpanelen:

1) Samples ter esthetische beoordeling. Vraag deze hier aan.

2) Catalogus van onze producten. Vind de downloads hier.

3) Meer technische info nodig? Kijk dan ook even bij de download pagina voor bijvoorbeeld handleidingen en datasheets.

Niet gevonden wat je nodig hebt? Neem dan even contact met ons op of bel 020-2440641.

Ja, een Solarix gevel kan zowel in nieuwbouw als in herontwikkeling/renovatie projecten worden toegepast. Voor beide soorten projecten kan een Solarix gevel in zeer gunstige business modellen resulteren. Een Solarix zonnegevel vervangt namelijk het "normale" buitenblad van de gevel voor een gevel die energie opwekt. De gevel verdient zichzelf daardoor terug! Dit is niet alleen voordelig bij nieuwbouw, maar juist ook bij renovatie. Als je al bezig bent met een gevelrenovatie, dan is de stap makkelijk gemaakt naar een energieopwekkende gevel versus bijvoorbeeld een gemetselde gevel die niks opwekt. We lopen de business case voor jullie project graag samen door. Neem hier contact op onze accountmanagers of bel 020-2440641.

Een Solarix zonnegevel is een geventileerd systeem en is vrijwel in alle gevels te integreren. In de meeste gevallen kan dat met het Solarix montagesysteem, zoals voor een gevelbouwer van houtskeletbouw of staal, sandwichpanelen, beton en baksteen. Ook kunnen de zonnegevelpanelen verwerkt worden in bijvoorbeeld vliesgevels, in dat geval zonder het Solarix montagesysteem. Dit soort toepassingen vereisen echter de nodige engineering en uitwerking.

Distributeurs en Leveranciers

Dit is afhankelijk van je assortiment, bedrijfsgrootte, netwerk en locatie. We gaan momenteel alleen samenwerkingen aan in Nederland en een aantal landen binnen Europa. Mocht je interesse hebben dan komen onze accountmanagers graag met je in contact.

Dit is afhankelijk van je assortiment, bedrijfsgrootte, netwerk en locatie. We gaan momenteel alleen samenwerkingen aan in Nederland en een aantal landen binnen Europa. Mocht je interesse hebben dan komen onze accountmanagers graag met je in contact.

Duurzaamheid

1 m² Solarix zonnegevel voorkomt 3000 kg CO2 in de levensduur! Dat is vergelijkbaar met de CO₂ opname van maar liefst 105 groeiende bomen!

De productie van 1 m² Solarix zonnegevel kost ongeveer 310 kg CO₂.

Netto zal 1 m² Solarix zonnegevel dus 2690 kg CO₂ besparen. Behoorlijk duurzaam dus!

Bij Solarix is circulariteit een belangrijk aandachtspunt. Onze panelen hebben esthetische levensduur van meer dan 50 jaar, maar de zonnepanelen markt is op dit moment nog niet zover dat zonnecellen efficiënt gescheiden kunnen worden van glas. Dit is een ‘uitdaging’ van de gehele zonnepanelen industrie. Er wordt hard gewerkt aan een economisch en duurzame oplossing maar intussen zijn er wel allerlei ontwikkelingen op het gebied van hergebruiken of upgraden van zonnepanelen, die wij op de voet volgen. Voordeel van ons systeem is dat de panelen ook functioneren als buitenblad van een gebouw. Hierdoor is het mogelijk om de panelen na effectieve levensduur van de cellen (ze genereren nog steeds 85% van het oorspronkelijke rendement na 25 jaar!) in te zetten als esthetisch gevelpaneel in een ander project. Ook kan de investeerder gewoon besluiten om de panelen te laten hangen aangezien ze nog lange tijd energie kunnen genereren en fungeren als de uitstraling van het gebouw.
Hiernaast bestaat ons eigen montagesysteem voor de panelen voor 95% uit hergebruikt aluminium.

Energieprestaties en regelgeving

BENG, Label C, BREEAM, ESG’s

De vermogens van Solarix zonne-gevelpanelen liggen tussen 110 en 190 Wp per m2, variërend per kleur. Bijvoorbeeld; onze witten panelen hebben een vermogen richting 110 Wp per m2 en zwart 190 Wp per m2. Zie de collectie pagina op onze website voor een overzicht van kleuren en bijbehorende vermogens.

Voor de BENG aanvraag is het vermogen per m2 (Wp/m2) en het totaal geïnstalleerd vermogen (kWp) van belang. Dit is afhankelijk van het type paneel, de kleur en oppervlakte. Als dit bekend is kunnen wij deze gegevens in concept aanleveren. In de BENG berekening kan dat vervolgens forfaitair worden ingevoerd.

Kleuren en designs

We hebben standaard designs vanuit onze collectie (dot, line, mono, effect, blend, line-high efficiency, wit en zwart). Die zijn in verschillende uitvoeringen beschikbaar. Kijk hier voor onze collectie en klik hier voor onze catalogus. Maar vallen de esthetische wensen voor jouw project buiten onze uitgebreide collectie? Geen zorgen! Met een maatwerk design traject ontwikkelen we een esthetisch Solarix zonne-gevelpaneel die perfect aansluit op jouw project. Dit is een betaald traject. Neem contact op met onze accountmanagers voor de mogelijkheden.

Onderhoud

Ja. Een voorstel voor dergelijk contract kan worden opgesteld voor/tijdens/na oplevering van het project. Hierin kunnen afspraken gemaakt worden voor actieve storingsbewaking en een onderhoudsplan. Afhankelijk van het project zal dit door Solarix of de E-installateur worden uitgevoerd.

De reiniging van Solarix zonne-gevelpanelen kan worden meegenomen met de reguliere glazenbewassing. We raden aan om in ieder geval één keer per jaar de panelen te wassen.
De coating van Solarix zonne-gevelpanelen zijn daarnaast ontworpen om zelfreinigend te zijn zodat stof en vuil met twee á drie regenbuien verwijderd is. De E-installatie zal regelmatig gemonitord moeten worden op eventuele afwijkingen.

Sales en Samples

We hebben geen sales vertegenwoordigers buiten Nederland. Alle verkopen worden afgehandeld door onze ervaren verkopers uit Weesp, in Amsterdam. Ben je geïnteresseerd om Solarix te vertegenwoordigen in jouw land? Neem dan even contact met ons op.

We ontvangen je graag in onze showroom in Weesp. Onze hele collectie is daar te bezichtigen. We hebben een prachtige voorraad aan samples en panelen op ware grootte. Afspraken worden gemaakt op projectniveau. Geef voor de afspraak graag aan over welk project het gaat en welke gewenste kleuren en texturen je wil zien. Neem hier contact op om een afspraak in te plannen met één onze accountmanagers.

Anderzijds kunnen wij voor projecten ook prachtige samples leveren. Je kunt hier een sample aanvragen. Samples ontvangen wij altijd graag terug indien deze niet meer nodig zijn. Over onze return policy verwijzen we naar onze accountmanagers.

Stap 1) Bij interesse komen we graag meteen met je in contact. We bellen of mailen met je om jouw wensen te bespreken. Je ontvangt van ons direct onze catalogus en benodigde informatie om je alvast een indruk te geven over Solarix en onze producten.

Stap 2) Via een intake zullen we meer over ons product vertellen, de eerste details van het project bespreken en geven we een eerste inschatting voor de toepassingsmogelijkheid van een Solarix gevel voor het project. Optioneel voeren we een Solarcheck uit (minimaal 500 m2 project) waarbij we je meer inzicht geven in de opwek mogelijkheden en businesscase van de door jou aangewezen gevels. Mocht je niet helemaal weten welke geveldelen geschikt zijn voor PV dan geven we je daarbij ook graag advies.

Stap 3) De klant geeft voorlopige GO om het project verder uit te werken.

Stap 4)
Middels een getekende vooropdracht (onze SolarScan) kijken wij, al dan niet samen met het projectteam op detailniveau naar het project, onderzoeken wij optimalisatie mogelijkheden, voeren we een uitgebreide bezonningsstudie uit incl. schaduwval, en doen we een voorstel voor het montagesysteem en elektrisch schema. Optioneel kunnen wij een custom design traject met je doorlopen om zo tot een uniek Solarix design te komen die aansluit op de esthetische wensen van de architect. Dit is een proces waarin wij moeten ontwerpen, ontwikkelen en testen. Het custom design traject kunnen wij daarom alleen tegen extra betaling uitvoeren en is beschikbaar voor projecten met een minimale grootte van 1000 m2 aan PV-geveloppervlak.

Stap 5) Een vergunningsaanvraag wordt gedaan voor het zonnegevelproject.

Stap 6) Op basis van een uitgewerkt plan maakt Solarix een offerte voor de levering van de zonnegevelpanelen al dan niet inclusief montagesysteem.

Stap 7) Solarix zonnegevelpanelen (inclusief montagesysteem) worden geleverd en de bouw van een bijzondere energieopwekkende gevel kan starten! De zonnepanelen inclusief montagesysteem worden gemonteerd en geïnstalleerd door partners of derden. Desgewenst zijn we als Solarix betrokken als projectbegeleider.

Momenteel leveren wij onze producten voornamelijk in Nederland. Maar ook internationaal werken we aan verschillende projecten, met name in Europa.

Voor onze zonne-gevelpanelen hanteren wij momenteel de volgende minimale bestelhoeveelheid:
Binnen Nederland is onze minimale ordergrootte 100 m2.
Internationaal is onze minimale ordergrootte 500 m2.

Paneel prijzen variëren per project en zijn afhankelijk van maatvoering en hoeveelheid van jouw bestelling. Onze panelen worden per project geproduceerd met aandacht voor kwaliteit en esthetiek. Samen met de klant zoeken we voor elk project de beste oplossing en kunnen we dit ook vertalen in een prijsindicatie. Neem contact op met ons onze accountmanagers of bel 020-2440641 voor een actuele prijsindicatie.

Terugverdientijden van een Solarix zonnegevel zijn al te behalen vanaf 5 jaar. Dit is uiteraard afhankelijk van het type project, de oriëntatie en locatie, de energiekosten, alternatief gevelmateriaal dat wordt vervangen met een zonnegevel, en overige wensen.

Onze accountmanagers lopen jouw project graag samen met je door voor het bepalen van de business case. Neem hier contact op of bel 020-2440641. Vraag hier direct een SolarCheck aan.

Onze Solarcheck is een eerste vrijblijvende check op een gebouw. Op basis van satelliet data en technische tekeningen geven we een inschatting over hoeveel energie jouw gevel kan opwekken in een jaar. We analyseren de oriëntatie van het gebouw ten opzichte van de zon, wat de optimale oppervlaktes aan panelen op de gevel kunnen zijn, en hoeveel CO2-uitstoot bespaard wordt met de opwekking van deze duurzame energie! Daarnaast laten we op hoofdlijnen zien wat de investering zal zijn en wat het rendement is.

Solarchecks voeren wij gebruikelijk uit bij projecten vanaf 500 m2 aan zonnegevel-oppervlak. Vraag hier een Solarcheck aan.

Met een Solarix sample kan je een gewenst Solarix zonne-gevelpaneel design esthetisch beoordelen. Het is een glasplaat van 4mm dik en met een afmeting van 200x300 mm. Het sample bevat dus geen zonnecel, junctionbox en achterste glasplaat zoals bij een Solarix zonne-gevelpaneel wel het geval is. Esthetisch lijkt het sample echter wel helemaal op een volledig Solarix paneel.
Vraag hier een sample aan. Onze accountmanagers nemen contact met je op betreft beschikbaarheid.

Wil je een sample in afwijkend formaat? Wij kunnen tegen betaling maatwerk samples leveren. De levertijd bedraagt momenteel 7 tot 9 weken.

De levertijd voor onze zonne-gevelpanelen is momenteel 18 tot 20 weken, waarna ze klaar liggen op de bouwplaats om gemonteerd en geïnstalleerd te worden. Neem contact op met onze accountmanagers voor actuele informatie.

Subsidies

In Nederland kunnen bedrijven gebruik maken van verschillende subsidieregelingen:

- Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) is een subsidie voor grootschalige energie-opwekprojecten.

- Energie Investeringsaftrek (EIA) is een fiscale regeling waarmee je een aftrekpost kan creëren op je investeringen in energievriendelijke bedrijfsmiddelen, gebouwen of productieprocessen.

- Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) is een subsidie voor kleinschalige zonnepanelen projecten voor zakelijke en particuliere gebruikers.

De Nederlandse overheid stimuleert investeringen in duurzaamheidsprojecten met verschillende financiële mogelijkheden. Houd regelmatig de website van de RVO in de gaten voor de meest actuele regelingen. www.rvo.nl/subsidies-financiering.

Technische informatie, certificatie en garantie

Er wordt geadviseerd horizontale stroken te monteren. Werk van beneden naar boven. Dit is echter niet noodzakelijk, onze panelen kunnen ook in andere volgorde geplaatst worden. Belangrijk is wel dat de panelen gekoppeld worden door een gecertificeerd E-installateur. Voor meer details kan je onze montagehandleiding hier downloaden.

Ons gevelsysteem is uitermate geschikt voor nagenoeg elke gevel in nieuwbouw en renovatie. Mogelijke achterconstructies zijn: HSB-elementen, aluminium, metselwerk, beton, carriersandwich-panelen. Onze pv-panelen kunnen ook geplaatst worden in een frame of vliesgevel van derden.

Voor meer details verwijzen we je door naar onze montagehandleidingen, die kan je hier downloaden.

We garanderen zonne-gevelpanelen van hoge kwaliteit en lange levensduur. Hierbij bieden wij de volgende garanties:

Kwaliteit
10 jaar garantie op kleur behoud
20 jaar garantie voor materialen en verwerking
25 jaar garantie voor extra lineaire power output

Lineaire power degradatie garantie
Eerste jaar <2%, <0,55% per jaar over jaar 2-25
85% vermogens garantie na 25 jaar

Onze zonne-gevelpanelen wegen 23,5 kg per m2, inclusief montagesysteem.

Dit is afhankelijk van het project, de verschillende type panelen en maatvoering en andere wensen. Onze panelen kunnen op zowel normale omvormers, als micro-omvormers en optimizers worden aangesloten. Solarix kan een voorstel doen voor het elektrisch schema en dus welke omvormers in de situatie het meest geschikt zijn. Dit kunnen we doen als onderdeel van een vooropdracht. Maar in veel gevallen wordt het elektrisch schema uitgewerkt door de E-installateur (derde partij).

Voor het Solarix montagesysteem wordt uitgegaan van 60 mm ruimte tussen de gevel en het paneel. Totale afstand tot gevel, inclusief zonne-gevelpaneel, komt uit op 69 mm.

Solarix zonne-gevelpanelen hebben brandveiligheid level B-s1,d0 volgens EN ISO 11925-2 and EN 13823.

Vacatures

Ja zeker!

We zijn altijd op zoek naar mensen die willen bijdragen aan een duurzame wereld met een goede dosis energie, ondernemerschap en professionaliteit Kom erbij als jij :

- Energie uitstraalt, niet alleen in kilowattuur maar ook in enthousiasme!

- Een drive hebt om de wereld om ons heen wat duurzamer te maken

- Houd van een drukke en zeer leerzame Scale-up omgeving waarin snel schakelen key is, er hard gewerkt wordt, maar waar wel ruimte is voor een potje pingpong

Bekijk onze openstaande vacatures hier.