Hoe werkt het
Vraag een SolarCheck aan

Het eerste vrijblijvende advies op een project met een inschatting hoeveel energie jouw gevel kan opwekken in een jaar.

Collecties
Bekijk alle kleuren en collecties

Een snoepwinkel van kleuren en mogelijkheden voor de gevel.

Solarix zonnepanelen op de gevel van Hoofdkantoor Kuijpers in Helmond | Zonnepanelen kleur gevel | Solar colour facade
Solarix Zonnegevelpanelen

Solarix maakt zonnepanelen voor op de gevel. Ontwikkeld om de grootst mogelijke impact te hebben.

Ze kunnen op het dak, zeker, maar zijn vooral geschikt voor de gevel. Omdat ze zo mooi zijn.

Ontdek de mogelijkheden van een zonnegevel

Ruime keuze uit onze standaard collecties, de mogelijkheid van maatwerk én een team die meedenkt tot in detail.

16

Basis kleuren

76+

Designs

Custom

Design opties

Engineering

Op maat

Selecteer een paneel:
590 x 1190
590 x 1790
890 x 890
890 x 1790

Ervaar onze gestandaardiseerde modulematen met een prestatie tot 196 Wp per m².

590 x 1190

Solar design is zoveel meer dan alleen een paneel. Het is een cruciaal ingrediënt om duurzame gebouwen met een sterke identiteit te creëren

Marloes van HeterenCo-founder & CEO Solarix

Solar Design

Solarix zonnegevels zijn ontwikkeld om duurzame lokale energie op te wekken en optimalisatie van opbrengsten te combineren met een mooie esthetische uitstraling. Samen met onze ontwikkelingspartners in Europa besteden we veel aandacht aan nieuwe innovaties en verbeteren we onze panelen voortdurend.

Solarix onderscheidt zich door de lancering van onze eigen Solar Design collectie. We imiteren geen bestaande gevelmaterialen zoals marmer en bakstenen, we richten ons op een nieuw ontwerp, materiaal en kleurengamma voor zonne-energie.

Zonnepanelen gevel Van Happen Eindhoven | Solarix
Zonnepanelen op de gevel bij Pharos in Hoofddorp | Solarix
Gekleurde zonnepanelen

Ultieme keuzevrijheid met 14 basiskleuren en ruim 76 opties in 6 design collecties

Solarix profileert zich als enige ter wereld met unieke en in eigen huis ontwikkelde collecties voor zonnepanelen. Een uitgebreid scala aan kleuren en designs creëren een hele wereld aan nieuwe mogelijkheden voor gevels.

Solar Design zonnegevels | Solarix
Witte zonnepanelen

Wit voor gebouwen die moeten blijven voldoen aan een witte uitstraling

Wit is een zeer gewilde kleur voor gevelpanelen in het ontwerp van gebouwen, omdat het een frisse en heldere uitstraling geeft. Na uitgebreide tests presenteren we met trots onze witte zonnepanelen, beschikbaar in twee kleurvariaties.

Witte zonnepanelen op de gevel | Solarix
Zwarte zonnepanelen

Rijk zwart met verschillende texturen

Zwart is een kleur is die niet mag worden genegeerd bij het ontwikkelen van esthetische zonnegevels. In deze collectie passen we weinig zichtbare celtechnologie toe in combinatie met verschillende soorten glas die de zonnepanelen verschillende uitstralingen geven zoals glanzend, mat en gestructureerd.

Zwarte gevel zonnepanelen | Solarix

Naast maatwerk oplossingen bieden wij ook vier standaard maat zonnepanelen. Deze zijn gebaseerd op veel voorkomende maatvoering in gevels. Zo passen deze panelen perfect in een verdiepingshoogte, maar ook onder of naast kozijnen. Daarnaast zien we dat deze standaard maatvoering ideaal is om mee te nemen in prefab gevelelementen, waardoor je modulair en voordelig zonnepanelen in je gevel kunt integreren. Standaard formaten: 590 x 1190 mm | ≤ 178 WP per m² 590 x 1790 mm | ≤ 189 WP per m² 890 x 890 mm | ≤ 196 WP per m² 890 x 1790 mm | ≤ 191 WP per m²

Standaard gevel zonnepanelen geïntegreerd in Module bouw maatvoering | Solarix

Deze 7 voorbeelden geven de mogelijkheden weer van integratie Solarix standaard zonnepanelen in kantoor- en woongebouwen. Solarix zonnepanelen worden toegepast in de dichte delen van de gevel, in combinatie met open delen (glas) en al dan niet in combinatie met andere gevel materialen. Standaard panelen kunnen worden toegepast op de volledige verdiepingshoogte of gecombineerd met raampartijen.

Maatwerk design en afmetingen

Onze collecties bieden een breed scala aan kleuren en designs om uit te kiezen. Voor architecten bieden we een traject op maat waarin we samen een ontwerp ontwikkelen dat perfect aansluit bij het project. Dit kan een ontwerp zijn op basis van de collecties of een uniek ontwikkeld patroon.

Maatwerk ontwerp zonnegevels | Solarix

Een zonnepanelen-gevel wekt energie op en heeft dus een terugverdientijd waar je andere oplossingen afschrijft en niet terugverdient.

Aukje KuijpersAlgemeen directeur Kuijpers
bronze kleurige gevelzonnepanelen | Solarix

Het levert energie (en geld) op

Door de esthetische toevoeging van Solarix panelen en verduurzaming van de gevel stijgt de vastgoedwaarde en de verhuurbaarheid van een gebouw. Daarnaast worden, door energie op te wekken, de meerkosten ten opzichte van een reguliere aluminium gevel in 7 tot 15 jaar terugverdiend (afhankelijk van de oriëntatie). Dat betekent geld verdienen met de gevel in plaats van kosten maken. Geen andere gevel doet dat.
Bereken de businesscase van de gevel in onze SolarCheck
Groen kleurige gevelzonnepanelen | Solarix

Voldoe met een zonnegevel aan duurzaamheidsregelgeving

Uiteraard is het cruciaal dat ieder gebouw voldoet aan de verschillende duurzaamheidseisen. Solarix zonnegevels kunnen bijdragen in het behalen van BENG, label C en Labels als BREEAM of LEED.
Samen versnellen wij de energietransitie

Antraciet grijs zonnepaneel voor op de gevel | Solarix

Als je gebouwen verduurzaamt, wil je wel dat je investering lang meegaat. Heel lang: minstens 25 jaar. Daarom gebruiken we alleen de meest hoogwaardige materialen en kan de constructie alle weersomstandigheden aan. Verder zijn de montagesystemen gemaakt van 80% gerecycled aluminium, zijn de panelen pfas-vrij en zijn zonnegevels per paneel te vervangen. Voor productie van onze zonnepanelen werken wij samen met productie partners in Europa, waarna we het montagesysteem aanbrengen in onze eigen assemblagehal in Weesp.

Solarix zonnegevelpanelen moeten, net zoals alle andere zonnepanelen, gekoppeld en geïnstalleerd worden met omvormer(s) door gekwalificeerde elektrotechnische installateurs. Voor de montage en installatie van onze panelen op de gevel werken we dan ook samen met ervaren partners. In aanloop naar de realisatie van een zonnegevel, kijkt ons engineeringteam nauwkeurig mee in het ontwerp van het pv-systeem op de gevel. Als onderdeel van de Solarix SolarScan kunnen we een voorstel maken voor een elektrisch schema in samenwerking met de e-installateur.

Samenwerken met Solarix begint hier:

Aan de slag met Solarix zonnegevelpanelen? Download direct alle informatie

Brochures

Catalogus

Technische tekeningen

Veelgestelde vragen over zonnegevels

Lees alle veelgestelde vragen
BENG, Label C, BREEAM, ESG’s

Solarix maatwerk zonnepanelen zijn te leveren in diverse maten. De efficiëntie van het paneel is afhankelijk van de afmetingen van het paneel ten opzichte van de daadwerkelijke celverdeling. Solarix kan adviseren over efficiëntere maatvoering en eventuele optimalisaties in paneel formaten in de gevel voor jouw project. Lees hier meer over onze standaard en maatwerk afmetingen.

We ontvangen je graag in onze showroom in Weesp. Onze hele collectie is daar te bezichtigen. We hebben een prachtige voorraad aan samples en panelen op ware grootte. Afspraken worden gemaakt op projectniveau. Geef voor de afspraak graag aan over welk project het gaat en welke gewenste kleuren en texturen je wil zien. Neem hier contact op om een afspraak in te plannen met één onze accountmanagers.

Anderzijds kunnen wij voor projecten ook prachtige samples leveren. Je kunt hier een sample aanvragen. Samples ontvangen wij altijd graag terug indien deze niet meer nodig zijn. Over onze return policy verwijzen we naar onze accountmanagers.

Ja, we hebben een aantal tools om je verder te helpen bij het presenteren van onze zonne-gevelpanelen:

1) Samples ter esthetische beoordeling. Vraag deze hier aan.

2) Catalogus van onze producten. Vind de downloads hier.

3) Meer technische info nodig? Kijk dan ook even bij de download pagina voor bijvoorbeeld handleidingen en datasheets.

Niet gevonden wat je nodig hebt? Neem dan even contact met ons op of bel 020-2440641.