Hoe werkt het
Vraag een SolarCheck aan

Het eerste vrijblijvende advies op een project met een inschatting hoeveel energie jouw gevel kan opwekken in een jaar.

Collecties
Bekijk alle kleuren en collecties

Een snoepwinkel van kleuren en mogelijkheden voor de gevel.

Duurzame vacatures bij Solarix | Solarix
Vacature Accountmanager

Vacature: Accountmanager

Minimaal 32 uur per week - Locatie Weesp

We geloven dat we bij Solarix iets heel bijzonders maken. En dat het daarvoor cruciaal is dat je mensen de ruimte geeft om hun eigen koers uit te stippelen. Ze weten zelf prima wat urgent is en hoe oplossingen er uit zou moeten zien. Onze ervaring, de afgelopen jaren: het vertrouwen dat je geeft, krijg je terug. En dat betaalt zich dan weer dubbel en dwars uit in mooiere producten, slimmere oplossingen – en meer werkplezier.

Ons team bestaat inmiddels uit mensen met veel verschillende achtergronden: solar experts, ontwerpers, projectleiders, productiemedewerkers, salesmedewerkers en financiële wijzen om de mooiste zonnepanelen ter wereld te maken. Gezamenlijk zetten we de schouders er onder om prachtige zonnegevels te realiseren en de energietransitie te versnellen.

Werken als een Accountmanager bij Solarix

Solarix is op zoek naar een creatieve duurzame geest die als onze Architecten Adviseur fungeert en onze sales in de Benelux naar een hoger niveau tilt. Je bent de teamspeler en gesprekspartner voor klanten met gevoel voor esthetiek en techniek, het liefst met ervaring in de bouwsector.

Je begrijpt wie de beslissers zijn en zit regelmatig met projectontwikkelaars, architecten en bouwers om de tafel. Je weet precies wat er speelt in de markt en geeft input gedurende het hele bouwproces. Met jouw expertise adviseer je klanten over het toepassen van solar in de gevel en denk je mee over oplossingen en de business case. Jouw uitdaging is om ervoor te zorgen dat onze klanten op de hoogte zijn van lokale wet- en regelgeving, subsidies en regelgeving op het gebied van zonne-energie.

Je hebt een passie voor verkopen en weet als geen ander hoe je een goed netwerk opbouwt. Je bent verantwoordelijk voor het behalen van sales targets en het opstellen van offertes. Jouw werkdag is nooit hetzelfde en je houdt van uitdagingen. Je geeft regelmatig presentaties en hebt contact met verschillende stakeholders. Het is daarom belangrijk dat je begrijpt wat hun belangen zijn en dat je daarop inspeelt.

Je bent in het bezit van een relevante HBO of WO opleiding en hebt ten minste 4 jaar commerciële werkervaring. Affiniteit met de bouwsector is een must en kennis van vastgoed, architectuur en/of de solarwereld is een pré.

Sales team | Solarix

Wat ga je doen?

 • Bouwen aan ons netwerk in de Benelux en marktonderzoek doen.

 • Klanten adviseren over duurzame oplossingen in de architectuurwereld.

 • Verantwoordelijk voor het behalen van sales targets.

 • Zorgen voor een goede klantrelatie en een happy klantenbestand.

Wie zoeken wij?

 • Minimaal 3-7 jaar relevante commerciële werkervaring en affiniteit met de bouw en vastgoed.

 • Je beheerst zowel de Nederlandse als Engelse taal uitstekend in woord en schrift.

 • Zelfstandig werken zit in je bloed, en je neemt graag initiatief en verantwoordelijkheid.

 • In het bezit van een relevante HBO of WO opleiding.

 • Jij bent een sales rockstar met ervaring in de bouw- en vastgoedsector.

 • Je hebt een passie voor duurzaamheid en architectuur.

 • Je spreekt de taal van architecten en projectontwikkelaars.

 • Je bent resultaatgericht, ondernemend en hebt een vlotte babbel.

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende job met veel vrijheid en verantwoordelijkheid.

 • Een competitief salaris met bonusregeling.

 • Een gezellig en gedreven team om mee samen te werken.

 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden.

Werken bij Solarix | Solarix

Werken bij Solarix betekent:

Een tafeltennistafel in de assemblagehal omringd door zelf ontworpen panelen. Dagelijks een vegan lunch. Een Qigong meditatie op dinsdagochtend. Eventueel een ijsbad tijdens een teamuitje. Samen speciaalbier drinken in een Weespse kerk. Ruimte voor balans, en een gezond gezinsleven.
Lees meer over onze missie
Werken bij Solarix | Solarix

En ook:

Puzzels oplossen, bijna dagelijks. Het wiel uitvinden. Want voor sommige elementen van wat we maken, zoals in de assemblage of transport, is er letterlijk niemand die dit eerder deed. Stapsgewijs een nieuwe benchmark introduceren in de bouw, met een multigedisciplineerd team van over de hele wereld.
Leer ons team kennen

Wil je solliciteren? Neem dan de volgende drie stappen:

1. Schrijf een korte motivatiebrief

We kunnen ons allemaal verliezen in ambitie en heel erg veel informatie delen. Maar in beknoptheid schuilt zich de meester. Dus we nodigen je graag uit om in maximaal een half A4'tje uit te leggen waarom je voor een functie solliciteert.

2. Maak je CV mooi

(En goed leesbaar, natuurlijk.)

3. Stuur je sollicitatie in

We beloven iedere vacature aandachtig te lezen en mailen je binnen 10 dagen terug met een inhoudelijke respons. (Ook als we geen plek voor je zien in ons team, want standaardafwijzingen zijn lelijk.)

/

We zien je sollicitatie graag tegemoet!

Solliciteer nu
Team Solarix 2023 | Solarix