Mooie én slimme steden.

Energie opwekkende gevels

Wij maken Solar Design Gevelpanelen. De gebouwde omgeving is verantwoordelijk voor 36% van alle CO2-uitstoot. Met innovatieve zonnepanelen op gevels draagt ​​Solarix bij aan de ontwikkeling van slimme steden waar gebouwen meer energie opwekken dan ze verbruiken.

Met toepassing van onze zonnepanelen willen we een minimale reductie van 25% CO2-uitstoot realiseren of volledig energieneutrale gebouwen realiseren.

Ontstaan Solarix
Oprichters Marloes van Heteren (architect) en Reinier Bosch (kunstenaar) hebben een grote fascinatie voor materialen die in gebouwen worden gebruikt. In 2016 hebben zij de handen ineen geslagen om vorm te geven aan de vraag: Kunnen we een mooi materiaal ontwikkelen waar architecten en ontwerpers vrij mee kunnen ontwerpen in de gebouwde omgeving?

De energietransitie versnellen

De stad van morgen staat voor veel uitdagingen: groener, gezonder en slimmer. Technologie heeft ons veel kansen gegeven. Toch is technologie niet het antwoord op de toekomst, maar wat wij er als mens mee doen is waar het om gaat. Hoe kunnen wij bijdragen om slimme steden bouwen en zo de energietransitie te versnellen?

We moeten verder kijken dan alleen gewone zonnepanelen op het dak. Solarix is een van de eersten die pioniert in de ontwikkeling van esthetische zonnepanelen voor de gevel. Hierdoor ontstaan meer ontwerpmogelijkheden voor architecten en ontwikkelaars om intelligente gebouwen te realiseren.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op > 

Solar Design gevelpanelen

“Solarix is de enige ter wereld met uniek ontwikkelde kleuren en collecties voor esthetische energieopwekkende gevelpanelen. Wij vervaardigen zonnepanelen met een diepe kleurbeleving in combinatie met een hoge energieopwekking.

“Geen saaie zwarte zonnepanelen meer, maar een duurzame gevel die er mooi uitziet en energie opwekt.

De panelen zijn gecoat met een hoogwaardige keramische kleurtechniek en kunnen met verschillende texturen zoals mat en relief geproduceerd worden. Onze zonne gevelpanelen sluiten aan bij andere gevelmaterialen, zoals steen, composiet hout of aluminium.

Collectie ontwikkelen

De zonne-ontwerpen zijn ontwikkeld samen met ontwerpers, architecten en onze ingenieurs die hun concepten en vakmanschap combineren met moderne technieken en esthetiek. Deze multidisciplinaire uitwisseling biedt een hele wereld aan nieuwe revolutionairen voor gevels.

Voor onze collecties wilden we onze ontwerpen een meer materieel gevoel geven, een weerspiegeling van de ‘imperfectie’ van de natuur die ons inspireerde. Tijdloze ontwerpen met een persoonlijk en menselijk gevoel, als een huid voor een gebouw.

Bekijk onze Solar Design Collecties >

Realiseren van ambitieuze klimaat- en energieneutrale doelen

Onze zonnepanelen zijn zowel geschikt voor nieuwbouw- als renovatieprojecten, zowel in de woningbouw als in de commerciële sector. Voor een optimale toepassing worden panelen toegepast vanaf 100m2.

Hoogbouw
Op hogere gebouwen, vanaf 4 lagen, is de toepassing van ons Solar Design-systeem een geweldige manier om aan de vraag naar duurzame energie te voldoen en een hoogwaardige gevelafwerking te creëren.

Lees meer over wat een Solarix gevel voor uw energie eisen kan beteken >

Solar Design Facades

Solarix heeft nu zes projecten opgeleverd met een unieke solar design gevel. De ontwerpen zijn ontwikkeld samen met gerenommeerde ontwerpers, architecten en ingenieurs, zodat esthetiek en moderne technologie volledig samenkomen.

Momenteel zijn we bezig met de ontwikkeling van veel meer projecten. Met de ambitie om voor 2030 40km2 te realiseren willen we de energietransitie van de gebouwde omgeving versnellen en de doelstellingen van de VN-klimaatdoelen halen!

Bekijk onze projecten >

Solarcheck.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Solarix gevelpanelen
in jouw nieuwbouw of bestaande bouwproject?
Door middel van onze vrijblijvende Solarcheck geven wij inzicht in
de mogelijkheden en verwachte energieopbrengst.

Bekijk de collecties in gebruik

Nieuws en blogs

Voor de meest recente ontwikkelingen