Zonnepaneel gevelmontage systeem met individueel uitneembare panelen voor extra montagegemak.
Kortom: Solarix zonnegevels zijn minstens zo makkelijk te monteren als andere gevelmaterialen.
Plug-and-play zonnepaneel montage op de gevel
Het Solarix gevelmontage systeem is specifiek ontwikkeld om de uitdagingen die installatie van zonnepanelen op de gevel met zich mee brengen, zoals E-installatie, gewicht en vervanging, makkelijker te maken. Het plug-and-play systeem is met circulariteit in gedachten ontworpen: zo gebruikt het minder aluminium per m², zijn panelen individueel uitneembaar, en bestaat het lichtgewicht systeem uit 80% gerecycled aluminium.
Om aan te sluiten op de esthetische meerwaarde van Solarix zonnepanelen is het zonnepaneel montage systeem slank, met een diepte van 60 mm tussen de panelen en de gevel. Hierdoor gaat er minimale ruimte verloren in de bruto vloeroppervlak van het gebouw.
Alles om montage mooi, snel en flexibel te maken.
80%
Geproduceerd met 80% hoogwaardig gerecycleerd aluminium uit Nederland.
40%
Ontworpen voor optimale draagkracht en met 40% minder materiaalgebruik
60 mm
Slank ontwerp met 60 mm ruimte tussen het paneel en de gevel
Veilig en makkelijk individuele panelen uitnemen
Solarix gevelpanelen zijn duurzaam en ontwikkeld met een lange levensduur van minimaal 25 jaar. Solarix gevelpanelen zijn individueel te monteren en te (her)plaatsen, waardoor het vervangen van één enkel paneel mogelijk is. Het Solarix gevelmontagesysteem biedt de mogelijkheid om, op een veilige manier, één gevelpaneel los te koppen uit de elektrische schakel van panelen en te vervangen, zodat alle boven- of onderliggende panelen kunnen blijven hangen.
Zet ieder zonnegevelpaneel netjes waterpas
Het zonnepaneel gevelmontage systeem heeft aan de bovenzijde 2 clips met stelbouten. Zo kan elk paneel individueel waterpas of uitgelijnd worden met andere architectonische onderdelen.
Fixeren op de gevel en/of mechanische borging
Na montage worden de zonnepanelen gefixeerd met schroeven door de horizontale dragers in de gevel, zodat het paneel niet gaat 'lopen' op de dragers.
In complexere gevelsituaties, bij hogere gebouwen of bij strengere regelgeving biedt Solarix diverse oplossingen voor mechanische borging in aanvulling op het montagesysteem zoals strips, klemmen boven of handjes onder het paneel.
Koelere panelen en betere opbrengst
Het Solarix gevelmontagesysteem laat een minimale doorlopende ventilatieruimte tussen de achterzijde van de gevelbekleding en de bestaande constructie van 30 mm vrij. Dit is ruim voldoende voor een optimale ventilatie van de gevel en de panelen. Een goed geventileerde gevel heeft een koelend effect. De warme lucht in de spouw trekt omhoog, waardoor koelere lucht wordt aangezogen bij de opening aan de onderzijde van de gevel. De ventilatie leidt hierdoor tot verkoeling van het gebouw in de zomer. Koelere panelen geven een betere opbrengst.
Assemblage in Weesp
Het Solarix zonnepaneel gevelmontage systeem wordt volledig geproduceerd in Nederland. De profielen worden vervaardigd uit 80% hoogwaardig gerecycled aluminium waarna ze in onze assemblagehal in Weesp worden verwerkt en verlijmd op de zonnegevelpanelen. De verlijming gebeurt in een geconditioneerde omgeving om hoge kwaliteit te garanderen.
Aan de slag met het Solarix gevelmontagesysteem? Download direct alle informatie
Handleidingen
Veelgestelde vragen over gevelmontage
Voor het Solarix montagesysteem wordt uitgegaan van 60 mm ruimte tussen de gevel en het paneel. Totale afstand tot gevel, inclusief zonne-gevelpaneel, komt uit op 69 mm.
Ons gevelsysteem is uitermate geschikt voor nagenoeg elke gevel in nieuwbouw en renovatie. Mogelijke achterconstructies zijn: HSB-elementen, aluminium, metselwerk, beton, carriersandwich-panelen. Onze pv-panelen kunnen ook geplaatst worden in een frame of vliesgevel van derden.
Voor meer details verwijzen we je door naar onze montagehandleidingen, die kan je hier downloaden.
Aan de achterzijde van het zonnepaneel kan er door temperatuurwisselingen condensvorming ontstaan. Om die condens te laten verdwijnen is goede ventilatie van belang. Tevens wordt hiermee zorg gedragen voor de ventilatie van de bouwkundige achterconstructie.
Daarnaast heeft een goed geventileerde gevel een koelend effect. De warme lucht in de spouw trekt omhoog, waardoor koelere lucht wordt aangezogen bij de opening aan de onderzijde van de gevel. De ventilatie leidt hierdoor tot verkoeling van het gebouw in de zomer. Koelere panelen leiden daarnaast tot betere opbrengst.