Hoe werkt het
Vraag een SolarCheck aan

Het eerste vrijblijvende advies op een project met een inschatting hoeveel energie jouw gevel kan opwekken in een jaar.

Collecties
Bekijk alle kleuren en collecties

Een snoepwinkel van kleuren en mogelijkheden voor de gevel.

De Loskade opgeleverd met Solar Design zonnepanelen

In samenwerking met Van Wijnen voegde Solarix een mooi design met bladstructuur print en nieuwe sensoren toe aan de prefab woningbouw met het ‘fijn wonen’ concept. 

Wat is De Loskade? 

De Loskade in Groningen is een vastgoed concept welke bestaat uit geprefabriceerde woningen die in één dag op de locatie kunnen worden geplaatst. Studio Solarix levert hierin een bijdrage aan de circulaire doelstelling door middel van energieopwekkende zonne-gevels met een mooi design, welke worden toegevoegd aan de prefab woningbouw.

Voor welk designs is er gekozen?

Door de bladstructuur print op de zonnepanelen wordt de link gelegd tussen hoe de natuur energie opwekt (fotosynthese) en hoe de panelen dat doen, de gelijkenis hierin is dat beide energie opwekken op de plek waar de energie gebruikt wordt, niet midden op zee of aan de andere kant van de stad. De zonnegevel bij de Loskade is daarnaast niet alleen een gevel die energie opwekt, maar zorgt ook voor interactie met de omgeving door middel van interactieve LED verlichting die reageert op hoe snel iemand van boven naar beneden gaat op de trap. Het doel is om mensen op een speelse manier te stimuleren om de trap te nemen.

Hoe ver is de ontwikkeling? 

De Loskade is recentelijk opgeleverd met de eerste gevelpanelen met LED verlichting op de trappenhuizen. De LED verlichting reageert daarbij op de mensen die de trap op en af lopen. De slimme zonne-gevelpanelen leveren nu al een mooie bijdrage de circulaire wijk van de toekomst duurzamer, veiliger én leuker te maken. Wij blijven betrokken bij De Loskade voor nieuwe toevoegingen aan de woningen.

Kijk naar de spectaculaire opening met Van Wijnen.
Loskade zonnegevel | Nieuwsbericht | Solarix
Loskade | Solar design zonnepanelen | Nieuwsbericht | Solarix