Hoe werkt het
Vraag een SolarCheck aan

Het eerste vrijblijvende advies op een project met een inschatting hoeveel energie jouw gevel kan opwekken in een jaar.

Collecties
Bekijk alle kleuren en collecties

Een snoepwinkel van kleuren en mogelijkheden voor de gevel.

Zonnepanelen op gevels Brainport Smart District | Solarix

Brainport Smart District

2027
Klant
Brainport Smart District
Locatie
Helmond
Type
Nieuwbouw
Vierkante meters Solarix panelen
1100 m2
Verwachte opbrengst
108.000 kWh per jaar

Het project

In Helmond is de ambitie om met Brainport Smart District de slimste wijk van de wereld te maken. Om de beste partijen te selecteren om dit te realiseren werden diverse challenges uitgeschreven. Solarix was in de derde challenge een van de innovatieve partijen die werden uitgekozen om een plan te ontwikkelen op een van de kavels. 

Solarix vormt een consortium met CRA Vastgoed, Cube architecten en Kuiken Urbanism en ontwikkelt een concept ‘Sun Smart Living’. Dit bestaat uit 3 verschillende woningblokjes die parametrisch zijn ontworpen en gepositioneerd zodat er optimaal energie opgewekt kan worden met de gevels. 

De toepassing van de gekleurde Solarix zonnepanelen in de gevels vormt een belangrijk onderdeel van het totale architectonische ontwerp maar ook van het totale energieconcept. 

Het streven is de woningen zelfs energieleverend te maken, waarbij de energie ook wordt opgeslagen in een SolarEis systeem. Daarnaast is er ook gedacht aan de voorinvestering die hierbij benodigd is door een kleine energiecoöperatie op te zetten voor de collectieve energievoorziening. 
Naast het energieconcept wordt in de plannen ook veel aandacht gegeven aan duurzaam en circulair materiaalgebruik, groenvoorzieningen en aan de waarde van een sociale community. 

Op dit moment worden de eerste woningen ontwikkeld en is Sun Smart Living in afwachting van een kaveltoewijzing. 

`

Geschatte jaarlijkse CO2-reductie van zonnegevels Brainport Smart District

Wekt verwacht 108.000 kWh per jaar op | Gelijk aan de opname van 2327 bomen.
46548
kg / CO2
`

Solarix zonnegevel

In het project Brainport Smart Living waren kleur en patroon voor de zonnepanelen van belang. De Solarix zonnepanelen zijn het leidende gevelmateriaal binnen het project. Er is samen met de architect gekozen voor groene kleurtinten en afwijkende patronen, voor een levendig, maar tevens subtiel beeld. Het design van panelen is ook heel fraai afgestemd met de overige materialen in het plan, zoals de houten gevelbekleding en kozijnen. 

Zonnepanelen gevels Brainport Smart District | Solarix

Proces

Naast het consortium voor ontwerp en realisatie bestaande uit CRA Vastgoed, Cube architecten en Kuiken Urbanism en Solarix, zijn Ridge en HVE betrokken bij het energieconcept. De VB groep zal de uitvoering op zich nemen.

Zonnepanelen gevels Brainport Smart District | Solarix
Mat zwart zonnedak | Adyen | Solarix

Hoofdkantoor Adyen

Als onderdeel van verduurzaming van het Hoofdkantoor Adyen in Amsterdam heeft Solarix zonnedakpanelen ontwikkeld in een mat zwarte kleur.

Lees meer over dit project
Solar Design Collections | Zonnepanelen kleur gevel dak | Solar panel color facade roof | Solarix

Ongekend mooie designs voor een toekomst vol positieve energie

Solar design collecties

Hoeveel energie kan jouw gebouw opwekken?