Hoe werkt het
Vraag een SolarCheck aan

Het eerste vrijblijvende advies op een project met een inschatting hoeveel energie jouw gevel kan opwekken in een jaar.

Collecties
Bekijk alle kleuren en collecties

Een snoepwinkel van kleuren en mogelijkheden voor de gevel.

Gekleurde zonnepanelen Drentse Zonneroute A67 | Solarix

De Drentse Zonneroute A37

2021
Klant
Rijkswaterstaat
Locatie
Langs de A37
Type
Proefopstelling

Het project

De Drentse zonneroute langs de A37 is een ambitieus plan van Rijkswaterstaat en architect Marco Vermeulen om langs de bermen, op- en afritten en verschillende knooppunten zonnepanelen te leggen. Deze zonneroute met 300 hectare zonnepanelen zou de stroom netwerkproblemen van Zuidoost-Drenthe oplossen: 200 megawatt stroom voor zo’n 50.000 huishoudens. Daardoor zal de zonneroute ook een belangrijke bijdrage aan de klimaatdoelstellingen van Nederland kunnen leveren. 

Er zijn vele mogelijkheden met zonnepanelen, maar Solarix weet natuurlijk als geen ander hoe je een mooi design én energieopbrengsten kan combineren. Wij mochten dan ook een proefopstelling bouwen op de parkeerplaats naast het gemeentehuis in Emmen zodat omwonenden en andere geïnteresseerden een keer een kijkje konden nemen bij hoe de  ‘zonneroute’ zou kunnen worden.

Gekleurde zonnepanelen Drentse Zonneroute A67 | Solarix
Gekleurde zonnepanelen Drentse Zonneroute A67 | Solarix

Solarix zonnepanelen

In dit project laat Solarix zien dat je met de designs van Solarix naast kleur ook vrijheid hebt in patroon en afwerking. De Solarix zonnepanelen zijn in de kleuren terra, oker en groen vanuit de Dot collectie toegepast, maar vanwege de grote afstand tot de voorbijganger op de snelweg is de schaal van het patroon vergroot. Daarnaast is gekozen voor een matte afwerking, om zo min mogelijk reflectie te hebben. Zo ontstaat een mooie verfijning in de kleur en materiaal die past in de schaal van het landschap. 

Proces

Naar ontwerp van architect Marco Vermeulen is De Zonneroute bedacht voor opdrachtgever Rijkswaterstaat. Solarix heeft een proefopstelling mogen maken vooruitlopend op een definitief ontwerp en uitwerking. 

Opdrachtgever: Rijkswaterstaat 

Project realisatie team: Rijkswaterstaat en Solarix 

Gekleurde zonnepanelen Drentse Zonneroute A67 | Solarix
Gekleurde zonnepanelen Drentse Zonneroute A67 | Solarix
Villa Lichtenberg

Villa Lichtenberg

Een prachtig ontworpen villa met een volledig energieopwekkende gevel. De gevel is vormgegeven in een ritmisch patroon van diverse op maat gemaakte gekleurde zonnepanelen in een combinatie van mos- en zandtinten.

Lees meer over dit project
Circulaire energie opwekkende gevel Van Happen Eindhoven | Solarix

Hoofdvestiging Van Happen

Om de kernwaardes van Van Happen uit te dragen, ontwikkelde Solarix een in het oog springende gevel met circulaire gekleurde zonnepanelen en montagesysteem, met de designs van Dot collectie als uitgangspunt.

Lees meer over dit project
Gevel Hoofdkantoor Kuijpers voor renovatie | Solarix

Hoofdkantoor Kuijpers

Het kantoorgebouw van ingenieursbureau Kuijpers heeft een primeur. Dit is het eerste gebouw in de wereld waarbij in de gevel Solar Design in 2018 al is toegepast.

Lees meer over dit project
Solar Design Collections | Zonnepanelen kleur gevel dak | Solar panel color facade roof | Solarix

Ongekend mooie designs voor een toekomst vol positieve energie

Solar design collecties

Hoeveel energie kan jouw gebouw opwekken?