Hoe werkt het
Vraag een SolarCheck aan

Het eerste vrijblijvende advies op een project met een inschatting hoeveel energie jouw gevel kan opwekken in een jaar.

Collecties
Bekijk alle kleuren en collecties

Een snoepwinkel van kleuren en mogelijkheden voor de gevel.

Zonnepaneel montage op gevel | Solarix
Solarix zonnepaneel montage systeem

Zonnepaneel montage systeem met individueel uitneembare panelen voor extra montagegemak.

Kortom: Solarix zonnegevels zijn minstens zo makkelijk te monteren als andere gevelmaterialen.

Plug-and-play zonnepaneel montage op de gevel

Het Solarix montage systeem is specifiek ontwikkeld om de uitdagingen die installatie van zonnepanelen op de gevel met zich mee brengen, zoals E-installatie, gewicht en vervanging, makkelijker te maken. Het plug-and-play systeem is met circulariteit in gedachten ontworpen: zo gebruikt het minder aluminium per m², zijn panelen individueel uitneembaar, en bestaat het lichtgewicht systeem uit 80% gerecycled aluminium.

Om aan te sluiten op de esthetische meerwaarde van Solarix zonnepanelen is het zonnepaneel montage systeem slank, met een diepte van 60 mm tussen de panelen en de gevel. Hierdoor gaat er minimale ruimte verloren in de bruto vloeroppervlak van het gebouw.

Alles om montage mooi, snel en flexibel te maken.

80%

Geproduceerd met 80% hoogwaardig gerecycleerd aluminium uit Nederland.

40%

Ontworpen voor optimale draagkracht en met 40% minder materiaalgebruik

60 mm

Slank ontwerp met 60 mm ruimte tussen het paneel en de gevel

Met oog op de toekomst

Veilig en makkelijk individuele panelen uitnemen

Solarix gevelpanelen zijn duurzaam en ontwikkeld met een lange levensduur van minimaal 25 jaar. Solarix gevelpanelen zijn individueel te monteren en te (her)plaatsen, waardoor het vervangen van één enkel paneel mogelijk is. Het Solarix gevelmontagesysteem biedt de mogelijkheid om, op een veilige manier, één gevelpaneel los te koppen uit de elektrische schakel van panelen en te vervangen, zodat alle boven- of onderliggende panelen kunnen blijven hangen.

Uitneembare gevel zonnepanelen met Solarix gevel montagesysteem | Solarix
Stelbout

Zet ieder zonnegevelpaneel netjes waterpas

Het zonnepaneel montage systeem heeft aan de bovenzijde 2 clips met stelbouten. Zo kan elk paneel individueel waterpas of uitgelijnd worden met andere architectonische onderdelen.

Zonnepaneel montage stelschroef gevel | Solarix
Bevestiging

Fixeren op de gevel en/of mechanische borging

Na montage worden de zonnepanelen gefixeerd met schroeven door de horizontale dragers in de gevel, zodat het paneel niet gaat 'lopen' op de dragers.
In complexere gevelsituaties, bij hogere gebouwen of bij strengere regelgeving biedt Solarix diverse oplossingen voor mechanische borging in aanvulling op het montagesysteem zoals strips, klemmen boven of handjes onder het paneel.

Gevelzonnepanelen Lichtenberg | Solarix
Gevelventilatie

Koelere panelen en betere opbrengst

Het Solarix zonnepaneel montagesysteem laat een minimale doorlopende ventilatieruimte tussen de achterzijde van de gevelbekleding en de bestaande constructie van 30 mm vrij. Dit is ruim voldoende voor een optimale ventilatie van de gevel en de panelen. Een goed geventileerde gevel heeft een koelend effect. De warme lucht in de spouw trekt omhoog, waardoor koelere lucht wordt aangezogen bij de opening aan de onderzijde van de gevel. De ventilatie leidt hierdoor tot verkoeling van het gebouw in de zomer. Koelere panelen geven een betere opbrengst.

Gevel ventilatie zonnepaneel | Solarix
Hoe wordt het gemaakt

Assemblage in Weesp

Het Solarix montagesysteem wordt volledig geproduceerd in Nederland. De profielen worden vervaardigd uit 80% hoogwaardig gerecycled aluminium waarna ze in onze assemblagehal in Weesp worden verwerkt en verlijmd op de zonnegevelpanelen. De verlijming gebeurt in een geconditioneerde omgeving om hoge kwaliteit te garanderen.

Gevelzonnepanelen assemblage in Weesp | Solarix

Aan de slag met het Solarix zonnepaneel montagesysteem? Download direct alle informatie

Handleidingen

Veelgestelde vragen over zonnepaneel montage

Lees alle veelgestelde vragen

Voor het Solarix montagesysteem wordt uitgegaan van 60 mm ruimte tussen de gevel en het paneel. Totale afstand tot gevel, inclusief zonne-gevelpaneel, komt uit op 69 mm.

Ons gevelsysteem is uitermate geschikt voor nagenoeg elke gevel in nieuwbouw en renovatie. Mogelijke achterconstructies zijn: HSB-elementen, aluminium, metselwerk, beton, carriersandwich-panelen. Onze pv-panelen kunnen ook geplaatst worden in een frame of vliesgevel van derden.

Voor meer details verwijzen we je door naar onze montagehandleidingen, die kan je hier downloaden.

Aan de achterzijde van het zonnepaneel kan er door temperatuurwisselingen condensvorming ontstaan. Om die condens te laten verdwijnen is goede ventilatie van belang. Tevens wordt hiermee zorg gedragen voor de ventilatie van de bouwkundige achterconstructie.
Daarnaast heeft een goed geventileerde gevel een koelend effect. De warme lucht in de spouw trekt omhoog, waardoor koelere lucht wordt aangezogen bij de opening aan de onderzijde van de gevel. De ventilatie leidt hierdoor tot verkoeling van het gebouw in de zomer. Koelere panelen leiden daarnaast tot betere opbrengst.

Samenwerken met Solarix begint hier: