Hoe werkt het
Vraag een SolarCheck aan

Het eerste vrijblijvende advies op een project met een inschatting hoeveel energie jouw gevel kan opwekken in een jaar.

Collecties
Bekijk alle kleuren en collecties

Een snoepwinkel van kleuren en mogelijkheden voor de gevel.

Circulair solar design

Circulair solar design | Solar design zonnepanelen | Nieuwsbericht | Solarix

Herbruikbare gevels die energie opwekken

Gebouwen circulair maken met solar design

Het is de Week van de Circulaire Economie. Een week om extra stil te staan bij onze impact op de omgeving. We willen een significante bijdrage leveren het verminderen van onze impact met slimme, mooi ontworpen en actieve gevels die energie opwekken. Hier hoort ook het streven bij om gebouwen circulair te maken. Zo minimaliseren wij het gebruik van natuurlijke hulpbronnen (duurzame materialen, recyclebaar) en maximaliseren wij de potentie (duurzame energie, data en hergebruik).

Nieuwe generaties circulaire zonnepanelen

Wij zijn steeds op zoek naar de nieuwste technieken voor de nieuwe generatie zonnepanelen. Zo ontwikkelen we een nieuw materiaal met volledige geïntegreerde zonnecellen. Deze lichtgewicht biocomposiet gevelpanelen bestaan uit natuurlijke materialen en dunne-film zonnecellen. Hiermee beperken we niet alleen het gebruik van grondstoffen, maar zijn de grondstoffen die we gebruiken vooral natuurlijk en kun je het materiaal grotendeels opnieuw gebruiken.

Slimme woonwijk met circulair solar design

Circulariteit speelt een belangrijke rol bij onze opgave in het Brainport Smart District. Wij zetten het opwekken van energie centraal in het ontwerp en creëren daarmee waarde voor de omgeving. Het concept dat wij in deze slimme woonwijk willen toepassen gaat uit van een combinatie van modulaire houten woningen en een modulair slim en energie-opwekkend gevelsysteem. De gevelelementen zijn eenvoudig te monteren en demonteren, zodat ze op een andere manier kunnen worden hergebruikt.

Bekijk onze projecten