Hoe werkt het
Vraag een SolarCheck aan

Het eerste vrijblijvende advies op een project met een inschatting hoeveel energie jouw gevel kan opwekken in een jaar.

Kleur
Gekleurde zonnepanelen

Laat je inspireren door de veelzijdige mogelijkheden

Collecties
Bekijk alle kleuren en collecties

Een snoepwinkel van kleuren en mogelijkheden voor de gevel.

Gezien bij Cobouw!

Gamechangers Solar design zonnepanelen | Nieuwsbericht | Solarix

Studio Solarix oprichters Marloes van Heteren en Reinier Bosch waren te gast bij Cobouws ‘Gamechangers on Tour’ én ‘Trends & Transitions, beide events over innovatieve koplopers in de bouw. Benieuwd naar onze bijdrage? Lees snel verder!

Gamechangers on Tour
Studio Solarix ging in gesprek met hoofdredacteur Eric Verweij en onderzoeksjournalist Thomas van Belzen over hoe de Solar Design zonnepanelen op gevels de wereld mooier én duurzamer maken.

Momenteel zijn er in de bouw veel beren op de weg. De doorlooptijd is lang, veeleisende regels en niet iedereen is op de hoogte van toepasbare en effectieve innovaties. Cobouw lanceerde daarom de video serie ‘Gamechangers’ om meer aandacht te creëren voor het innovatieklimaat in Nederland. Marloes en Reinier namen ze hierin mee in de ontdekkingsreis van Solarix en hoe die beren toch wel echt van de weg te krijgen zijn.

Zonnepanelen in het weiland? Plak ze tegen gevels!
Momenteel wordt er nog steeds veel geïnvesteerd in enkel zonnepanelen op daken of in weilanden, maar er is voor meer dan 250 vierkante kilometer gevels beschikbaar in Nederland. Studio Solarix lichtte toe aan Verweij en van Belzen dat dit allemaal potentiële energiebronnen zijn. Waarom zouden we deze niet benutten?

Gamechangers benadrukt dat er veel vooroordelen in de bouw zijn. Studio Solarix laat zien dat innovatie toch écht kan en goed te realiseren is. Zo is het innovatieve gebouw Pharos in Hoofddorp een van de vele voorbeelden. Dit oude gebouw is door Studio Solarix aangekleed met kleurrijke gevels die efficiënt energie opwekken én er mooi uitzien. Zo komen we dichterbij onze droom om zoveel mogelijk gevels in Nederland effectief voorzien van zonnepanelen zonder dat gebouwen ‘lelijk’ worden.

Gamechangers on tour | Nieuwsbericht | Solarix

Niet limiteren, maar inspireren
Van Belzen voelde Studio Solarix goed aan de tand: of traditionele zwarte zonnepanelen niet een hoger rendement hebben? Gelukkig kunnen we bewijzen dat ook de Solar Design panelen efficiënt zijn en zichzelf kunnen terugverdienen. Het business model dat momenteel ontwikkeld wordt is gebaseerd op een terugverdienmodel van 8 tot 9 jaar.

Kenmerkend voor de zonnepanelen van Studio Solarix is dat techniek en design bij elkaar gebracht worden om een mooi product te realiseren die én zoveel mogelijk energie opwekt én er prachtig uitzien. De zonnepanelen zijn dus niet limiterend, maar inspirerend! Deze inspiratie komt veelal uit de natuur en de zonnepanelen zijn vervolgens geoptimaliseerd voor energieopwekking en dat ze goed matchen met andere bouwmaterialen.

Dromen én doen
De dromen van Studio Solarix gaan niet alleen om de portemonnee, maar grotendeels om het duurzame streven. Daarom werken we ook toe naar om het merendeel van de gevels in Nederland binnen 5 jaar te voorzien van onze Solar Design gevels. Daarnaast werken we toe naar een toekomst met circulaire zonnepanelen die overal toepasbaar zijn. We dromen echter niet alleen, we doen ook!

Er zijn in de Nederlandse bouw zoveel mogelijkheden en Studio Solarix hoopt, net zoals Gamechangers, om architecten en projectontwikkelaars op de hoogte te brengen van innovaties. Zo weten we dat we met mooie design gevelpanelen ook nog energie kunnen opwekken. Wat kan de Nederlandse bouw doen? De doorlooptijd zou sneller kunnen… Dit wordt in het buitenland al gerealiseerd. Wie is er nu aan zet?

De opvolging: Trends & Transities
De aflevering van Gamechangers kreeg een leuk vervolg, op 25 maart mocht Marloes aanschuiven bij hét online event over hoe we de bouw sneller duurzaam en toekomstbestendig kunnen maken. Samen met CEO Onno Dwars van Ballast Nedam Development zat zij aan tafel. De boodschap? “Nu gaan we het gewoon Duurzaam doen! En mooi natuurlijk.”

Wordt ook geïnspireerd en kijk hieronder ook de video van dit interessant gesprek: