Hoe werkt het
Vraag een SolarCheck aan

Het eerste vrijblijvende advies op een project met een inschatting hoeveel energie jouw gevel kan opwekken in een jaar.

Collecties
Bekijk alle kleuren en collecties

Een snoepwinkel van kleuren en mogelijkheden voor de gevel.

Slimme zonnepanelen gevel voor project Pharos

Pharos zonnegevel | Solar design zonnepanelen | Nieuwsbericht | Solarix

Het duurzame bedrijfsverzamelgebouw Pharos, ontworpen door Architectenbureau Cube architecten, naast station Hoofddorp CS is onlangs opgeleverd. Met energie leverende, slimme én mooie zonnepanelen gevel van Studio Solarix laat Pharos zien dat dé gevel van de toekomst nu gerealiseerd is! Op naar nog meer vermindering van CO2 uitstoot.

Pharos is een kantoorgebouw uit 2003. Het doel was om het gebouw te transformeren tot de gezondste werkgemeenschap van Europa waarin circulariteit en energievoorziening centraal staan. Het wordt de belichaming van de circulaire economie. Cairn Real Estate renoveerde en herontwikkelde het bestaande bouw en interieurarchitect Sheryl Leysner maakte met haar team het ontwerp voor de binnen ruimtes. Studio Solarix is zowel als adviseur als als ontwerper bij de herontwikkeling betrokken en wij werkten samen met partners Sorba, Kuijpers, Techdynamics en Kameleon aan de realisatie van 247m2 zonnepanelen gevels op Pharos. Door deze samenwerking zijn we weer een grote stap dichter bij onze ambitie om voor 2040 140km2 aan Solar Design panelen te realiseren. Hiermee zorgen we voor een compensatie van 7.2 miljard CO2 per jaar.

Pharos zonnegevel | Solar design zonnepanelen | Nieuwsbericht | Solarix

Hoe zijn wij te werk gegaan bij Pharos?
Als snel stond vast dat we voor Pharos de gevel van de toekomst wilden maken, door in het nieuwe gedeelte een slimme duurzame zonnepanelen gevel te realiseren die energie opwekt. Daarnaast konden we met de Solarix gevel een mooi architectonische gebaar maken om het gebouw een veel betere uitstraling te geven.

Onze Solar Design facade is geïnspireerd op de bestaande gevelpanelen, maar dan voorzien van zonnecellen in combinatie met en een speciale printtechniek die diepte, kleur en levendigheid geeft. Samen met de gevelbouwer en architect zijn de Solarix zonnepanelen optimaal geïntegreerd in het gebouw. We zijn heel trots dat we samen met Cairn deze Solar Design gevel hebben kunnen realiseren.

Pharos zonnepanelen gevel | Nieuwsbericht | Solarix

Bijzondere LED-gevel van Pharos
De LED is toegevoegd om het gebouw iets extra’s te geven; om het te laten communiceren met zijn omgeving. Het gebouw had voorheen een harde uitstraling dit willen we verzachten door de LED. Door het gebouw als het ware te laten ademen en je welkom te heten als je aankomt. Deze LEDs reageren op aankomende treinen en op beweging bij het gebouw.

Lees meer over het hele project

Wat maakt Solarix zo slim en goed voor bedrijfsgebouwen?
Solar Design facade panelen zijn uitermate geschikt voor toepassing op projecten startende vanaf een geveloppervlakte van 100m2. Bij bedrijfspanden geldt dat er vaak meer geveloppervlakte beschikbaar is in verhouding tot dakoppervlakte. Solar Facade panelen zijn daarom een interessanter alternatief om te plaatsen dan solar panelen op het dak.

Daarnaast houdt het dakoppervlakte vrij waardoor er ruimte vrijkomt voor bijvoorbeeld daktuinen. Solarix Solar Design panelen kunnen daarmee voor bedrijven een grote bijdrage leveren aan het verduurzamen én verbijzonderen van het gebouw. De panelen dragen daarnaast bij in het voldoen aan de BENG eisen op het gebied van duurzaamheid.

Studio Solarix ontwikkeld mooie nieuwe gevelsystemen die energie leveren én op termijn geld opleveren. Pharos is daar het ultieme voorbeeld van!