Hoe werkt het
Vraag een SolarCheck aan

Het eerste vrijblijvende advies op een project met een inschatting hoeveel energie jouw gevel kan opwekken in een jaar.

Collecties
Bekijk alle kleuren en collecties

Een snoepwinkel van kleuren en mogelijkheden voor de gevel.

Solarix haalt investering van € 900.000 op voor versnellen esthetische zonnepanelenproductie

v.l.n.r.: Janet Nieboer (CEO ROM InWest), Marloes van Heteren (co-founder en CEO Solarix) en Reinier Bosch (co-founder en Creative director Solarix)

Solarix ontvangt een investeringsimpuls van € 900.000. Investeerder zijn ROM InWest en drie investeerders in de bouwsector. Zo kan het Noord-Hollandse bedrijf, specialist in hoogwaardige, gekleurde zonnepanelen voor gevels, vol inzetten op een verhoogde productie als antwoord op de snel groeiende vraag naar esthetische zonnepanelen.

ROM InWest leidt de investering die de Noord-Hollandse energietransitie verder verstevigt. De overeenkomst tussen Solarix en ROM InWest is getekend op 8 februari 2023. Deze investering komt voort uit het zogenaamde Transitiefonds van de Nederlandse overheid, bedoeld voor steun aan bedrijven die met hun dienst of product de grote, noodzakelijke transities van deze tijd versnellen.

Het business model van Solarix is gericht op het ontwerpen, ontwikkelen, leveren en assembleren van zonnepanelen voor duurzame én aantrekkelijke energie-opwekkende gevels. De gekleurde zonnepanelen worden in Europa geproduceerd. Het bedrijf is opgericht in 2018 door architect Marloes van Heteren en productontwerper en kunstenaar Reinier Bosch met als doel de solarwereld en de bouwwereld te veranderen. In 2015 wonnen zij de Solar Design Award met hun prototype van een esthetisch zonnepaneel voor geveltoepassingen. In 2018 werd de eerste Solar Design gevel opgeleverd, en in 2022 realiseerde Solarix als eerste partij in Europa een Solar Design gevel met gekleurde, lichtgewicht én circulaire zonnepanelen op.

"Door investeringen in ‘groene’, veelbelovende bedrijven versnellen we duurzame innovaties die beslissend zijn voor de energietransitie. Solarix past perfect in dat profiel”

Janet NieboerCEO - ROM InWest

Volgende stap in energietransitie

Janet Nieboer, CEO van ROM InWest, is blij met de overeenkomst met Solarix omdat dit een volgende stap in de energietransitie betekent: “ROM InWest werkt aan een robuuste Noord-Hollandse economie die gelijke kansen biedt aan iedereen en niet ten koste gaat van onze planeet en het klimaat. Door investeringen in ‘groene’, veelbelovende bedrijven versnellen we duurzame innovaties die beslissend zijn voor de energietransitie. Solarix past perfect in dat profiel.”

Rom in West | Investering | Nieuwsbericht | Solarix
Jasper Brommet (partner en business development Solarix), Vicky Fasten (CFO Solarix), Marloes van Heteren (co-founder en CEO Solarix), Reinier Bosch (co-founder en Creative director Solarix), Wim Kuypers (voormalig directeur Kuijpers), Janet Nieboer (CEO ROM InWest), Gijs Schot (ROM InWest), Marc Postma (ROM InWest), Kostas Mamalingkas (ROM InWest).
Rom in West | Investering | Nieuwsbericht | Solarix
Op de voorgrond vlnr: Janet Nieboer (CEO ROM InWest) en Marloes van Heteren (co-founder en CEO Solarix).

Gevelpanelen als Europese oplossing

“Nieuwe klimaatregelgeving en de snel stijgende energieprijzen maken het steeds belangrijker dat gebouwen al dan niet deels hun eigen energie opwekken”, schetst oprichter Reinier Bosch van Solarix. “Zonnepanelen leveren meestal de grootste bijdrage, maar vooral bij hoogbouw is het dakoppervlak vaak te klein voor het plaatsen van voldoende zonnepanelen. Gevelpanelen zijn daarop het antwoord. De vraag daarnaar groeit hard, dus we zijn blij dat onze productie en het aantal arbeidsplaatsen dankzij deze investering fors kan worden uitgebreid. Het betekent dat Solarix zich kan doorontwikkelen van Nederlandse koploper tot een prominente Europese speler.”