Hoe werkt het
Vraag een SolarCheck aan

Het eerste vrijblijvende advies op een project met een inschatting hoeveel energie jouw gevel kan opwekken in een jaar.

Collecties
Bekijk alle kleuren en collecties

Een snoepwinkel van kleuren en mogelijkheden voor de gevel.

De teams van design challenge ‘Onze energie, Ons landschap’ zijn bekend!

Solar Design schetsen Zonnepanelen | Nieuwsbericht | Solarix

Studio Solarix is door een vakjury geselecteerd om onderdeel uit te maken van de design challenge ‘Onze energie, ons landschap'. Hierin zoeken Staatsbosbeheer, Nationaal Landschap Het Groene Woud en Kunstloc Brabant naar slimme, duurzame en multifunctionele oplossingsrichtingen vanuit hernieuwbare energievormen. Daar weten wij wel raad mee!

Samen met een variërend team gaat Renier Bosch antwoord geven op de vraag  ‘Hoe kunnen we een geluidswerend ontwerp maken, waarbij energieopwekking wordt gekoppeld aan de omringende natuur én ook de verbeelding wordt aangesproken?’ voor het snelweglandschap van de A67 ter hoogte van de Strabrechtse Heide.

Het team bestaat uit vertegenwoordigers van verschillende partijen zoals VenhoevenCS architecture+urbanism, DS Landschaparchitecten en uiteraard Studio Solarix. Dit team ziet infrastructuur als een significant onderdeel van het landschap: “ze vormen een barrière, maar zijn tegelijkertijd op te vatten als een nieuwe biotoop waar continu uitwisseling plaatsvindt”.

In deze design challenge staat het verbindend ontwerpen centraal, waarbij een combinatie wordt gemaakt tussen ruimtelijke kwaliteit, energieopwekking en natuurverbetering. We kijken uit naar het vormgeven van deze uitdaging samen met onze partners!

De resultaten zijn op 16 april te bezichtigen tijdens het Landschapslaboratorium ‘Onze Energie, Ons Landschap bij de Landschapstriënnale21.

Butterfly effect | Nieuwsbericht | Solarix