Hoe werkt het
Vraag een SolarCheck aan

Het eerste vrijblijvende advies op een project met een inschatting hoeveel energie jouw gevel kan opwekken in een jaar.

Collecties
Bekijk alle kleuren en collecties

Een snoepwinkel van kleuren en mogelijkheden voor de gevel.

Hoe doorbreken we de barrières op weg naar een circulaire bouwsector?

Circulair at scale | Nieuwsbericht | Solarix

Marloes van Heteren sprak maandag 1 februari namens Studio Solarix op het het digitale event van de Nationale Conferentie Circulaire Economie van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, naast sprekers als Mark Rutte en Ingrid Van Engelshoven.

Als één van de succesvolle scale-ups uit het Circular@Scale programma deelden wij onze successen en uitdagingen om de circulaire economie het nieuwe normaal te maken. Kijk en luister mee naar Marloes haar verhaal over hoe de bewustwording over klimaatverandering en uitdagingen met energieopwekking via daken leidde tot de totstandkoming van Studio Solarix.

Marloes vertelt hoe ze samen met zakenpartner Reinier Bosch een gat in de markt, of “gebrek aan de muur”, ontdekte toen ze zagen dat alle gevels potentiële energiebronnen konden zijn er daar nog niets voor was. Zonnepanelen die saai zwart en in één maat aanwezig zijn, wil niemand hebben en is niet aantrekkelijk voor projectontwikkelaars en architecten. Om de energietransitie te versnellen streefde ze er samen naar om zonnepanelen te ontwikkelen die er mooi uitzien, met optimale kleurbeleving én optimale energieopbrengsten. Circulariteit staat daarnaast in het hele process centraal.

Zo ontwikkelde Studio Solarix met succes Solar Design gevels die een impact maken op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. Het prototype won al een Dutch Design Award en tegenwoordig zijn de Solar Design gevels van Studio Solarix te vinden op onder andere het innoverende project Pharos van Cairns Real Estate, en meer.

Ontdek al onze projecten