Hoe werkt het
Vraag een SolarCheck aan

Het eerste vrijblijvende advies op een project met een inschatting hoeveel energie jouw gevel kan opwekken in een jaar.

Collecties
Bekijk alle kleuren en collecties

Een snoepwinkel van kleuren en mogelijkheden voor de gevel.

Geïnspireerd door de natuur: de nieuwe Line zonne-gevelpanelen collectie

Line collectie | Solar design zonnepanelen | Nieuwsbericht | Solarix

Hoe zorg je ervoor dat zonne-gevelpanelen esthetisch mooi zijn én zorgen voor efficiënte energieopbrengst? Door het gebruik van speciale print technieken en de natuur als uitgangspunt ontstond de nieuwste uitbreiding van Solarix Colours: de Line Collectie. Ontwerper Eefiene Bolhuis neemt je mee in de ontwikkeling van de nieuwe zonnepanelen.

“Voor deze collectie wilden we een meer materieel gevoel aan onze designs geven waarin de ‘imperfectie’ van de natuur, die ons inspireerde, wordt gereflecteerd”, vertelt Eefiene. Door naar nerfstructuren op bladeren te kijken, begon ze met handgetekende lijnen en kleuren textuur op de panelen aan te brengen. Juist door onvolkomenheden in de getekende lijnen te behouden ontstaat een natuurlijk patroon dat de gevel natuurlijk doet ogen als je er langs loopt.

“We keken hiervoor naar de nerf structuren van bladeren en lijnen in hout die zichzelf herhalen waardoor ze diepte en vorm geven aan het oppervlakte. Deze lijnen zijn nooit kaarsrecht en allemaal uniek en verschillend”

Eefiene BolhuisSurface designer
Solar design zonnepanelen | Nieuwsbericht | Solarix
Line collectie | Solar design zonnepanelen | Nieuwsbericht | SolarixLine collectie | Solar design zonnepanelen | Nieuwsbericht | Solarix

Buiten de lijntjes kleuren
Bij Studio Solarix zijn we altijd op zoek naar innovatieve en eindeloze mogelijkheden. Onze zonnepanelen zijn dan ook zo ontworpen dat ze unieke patronen hebben waardoor je kan blijven variëren op de gevel van de gebouwde omgeving. Het mooie van de Line collectie ligt dan ook in de manier waarop de lijnen zijn toegepast én gecombineerd worden met kleur op de zonnepanelen. Eefiene legt uit: “de lijnen zorgen voor kleur nuances van dichtbij en suggereren vloeiende bewegingen van veraf”.

Deze vloeiende bewegingen worden gecreëerd door op het ene paneel een harde pen lijn te gebruiken en op een andere een zachter penseel die in elkaar overloopt. Door daarnaast de meerdere lijn horizontaal, verticaal, diagonaal of zelfs over elkaar heen te combineren kan er nog meer dimensie worden gecreëerd.

Weg van saaie zwarte zonnepanelen
Doordat er in de Studio Solarix zonne-gevelpanelen wordt gespeeld met de lijnen én transparantie, zijn ze alles behalve saai. Het gebruik van de nieuwste print technieken met inspiratie uit de natuur doet de zonnepanelen tot leven komen.

“De huid van een gebouw moet vriendelijk en prettig aanvoelen om in te verblijven, er goed uitzien om langs te lopen en bepaalde natuurlijke onvolkomenheden vertonen”

Eefiene BolhuisSurface designer

Daarnaast benadrukt Eefiene dat het ‘zwart’ van zonnepanelen niet wordt ontweken, maar op een slimme manier in het patroon wordt geïntegreerd zodat de energieopbrengsten worden verhoogd. De Line collectie kan dus bijdragen aan energieneutrale gebouwen die meer energie opwekken dan ze verbruiken én er prachtig uitzien.

Stap dichter bij onze circulaire ambitie

De nieuwste collectie van Solarix Colours is onderdeel van de missie van Studio Solarix om de energietransitie mogelijk te maken. “Met onze duurzame geveltoepassingen kunnen we de komende 25 jaar meer dan 25% CO2-reductie in de gebouwde omgeving realiseren” vertelt Eefiene. Op naar meer zonne-gevelpanelen waardoor we de CO2-uistoot van de gebouwde omgeving kunnen verminderen!

Benieuwd naar onze nieuwe zonnepanelen? Bekijk de volledige Line collectie

Lees en deel onze whitepaper en ontdek de nieuwe collectie!