Hoe werkt het
Vraag een SolarCheck aan

Het eerste vrijblijvende advies op een project met een inschatting hoeveel energie jouw gevel kan opwekken in een jaar.

Collecties
Bekijk alle kleuren en collecties

Een snoepwinkel van kleuren en mogelijkheden voor de gevel.

Pharos met zonnepanelen-gevel wint SHARE award

Pharos zonnegevel | Solar design zonnepanelen | Nieuwsbericht | Solarix

Het bedrijfsverzamelgebouw Pharos in Hoofddorp heeft begin oktober de gemeentelijke duurzaamheidsprijs SHARE Award 2021 gewonnen. Studio Solarix is trots dat zij een bijdrage hebben mogen leveren aan het Pharos-collectief met de realisatie van een unieke design zonnepanelen-gevel.

Wethouder Marja Ruigrok reikte 6 oktober de tiende SHARE Award uit tijdens SHARE Meets Food op landgoed De Olmenhorst. Volgens Gemeente Haarlemmermeer is het gebouw “een geweldig visitekaartje”, aldus het juryrapport.

Lees meer over deze slimme zonnepanelen gevel

“Pharos volhardt in het vormgeven van hun visie, toont lef en is een voorbeeld voor anderen. Ook in deze tijd met de gevolgen van een pandemie blijft Pharos geloven in waar het voor staat. In Pharos komen alle facetten van duurzame innovatie samen om van deze bedrijven- en vergaderlocatie de ‘gezondste werkcommunity van Europa’ te maken”

HCnieuws.nl

De SHARE Award erkent de duurzame en innovatieve insteek van Pharos Hoofddorp dat gerealiseerd is met een collectief van meer dan 20 innovaties. Cairn Real Estate renoveerde en herontwikkelde het bestaande bouw in samenwerking met Architectenbureau Cube architecten en interieurarchitect Sheryl Leysner.

Studio Solarix fungeerde in het Pharos-collectief zowel als adviseur als de ontwerper van de zonnepanelen-gevel. In samenwerking met partners Sorba, Kuijpers, Techdynamics en Kameleon Solar realiseerde we namelijk 247m2 zonnepanelen gevels op Pharos. Deze design zonnepanelen-gevel zorgt voor een compensatie van 9.450 kg CO2 per jaar.

Pharos zonnegevel  | Solar design zonnepanelen | Nieuwsbericht | Solarix