Hoe werkt het
Vraag een SolarCheck aan

Het eerste vrijblijvende advies op een project met een inschatting hoeveel energie jouw gevel kan opwekken in een jaar.

Collecties
Bekijk alle kleuren en collecties

Een snoepwinkel van kleuren en mogelijkheden voor de gevel.

Onze kleurrijke Solar Design zonnepanelen als zonneroute

Solar Design als zonneroute langs de A37? Recent hebben wij in Emmen met een proefopstelling van onze Dot zonnepanelen laten zien hoe het kan worden en stonden we daarmee op RTV Drenthe en Dagblad van het Noorden!

Rijkswaterstaat verkent namelijk hoe de bermen langs de A37 benut kunnen worden voor het opwekken van zonne-energie. Een uniek project waarin de ontwikkeling gebeurt samen met omliggende gemeentes, de Provincie Drenthe en netbeheerders Enexis Groep en RENDO-Groep. Binnenkort vindt hiervoor de selectieprocedure plaats, waarvoor we natuurlijk hard duimen!

Dé zonneroute
Volgens Okke van Brandwijk van Rijkswaterstaat De Drentse Zonneroute A37, is het de bedoeling dat langs de bermen, op- en afritten en verschillende knooppunten zonnepanelen gelegd worden. De zogeheten zonneroute met 300 hectare zonnepanelen zou de stroom netwerkproblemen van Zuidoost-Drenthe oplossen: 200 megawatt stroom voor zo’n 50.000 huishoudens (RTV Drenthe). Daardoor zal de zonneroute ook een belangrijke bijdrage aan de klimaatdoelstellingen van Nederland kunnen leveren. Uiteraard zouden we hier graag aan bijdragen!

Een mooie proefopstelling
Er zijn vele mogelijkheden met zonnepanelen, maar Studio Solarix weet natuurlijk als geen ander hoe je een mooi design én energieopbrengsten kan combineren. Wij mochten dan ook een proefopstelling bouwen op de parkeerplaats naast het gemeentehuis in Emmen zodat omwonenden en andere geïnteresseerden een keer een kijkje konden nemen bij wat onze ‘zonneroute’ zou kunnen worden.

Belangrijk is natuurlijk dat de zonnepanelen worden geïntegreerd in het landschap waardoor ze een soort van ‘onzichtbaar’ worden. Met de Dot en Line collectie, waarin inspiratie vanuit de natuur wordt gehaald, kunnen we dit goed bewerkstelligen. De grote verscheidenheid aan kleurmogelijkheden uit de collectie kunnen bijdragen aan een natuurlijk verloop met het landschap waartegen ze zullen gaan liggen.

Bekijk de video van RTV Drenthe hier.

Voor de zomer wil Rijkswaterstaat het bestemmingsplan klaar hebben in samenwerking met gemeenten en provincie. Wij hopen dat onze Solar Design panelen aan de A37 mogen schitteren!